Άρθρα TRADERS' Εξειδικευμένη ανάλυση

Tony Rohrs: Η... μέθοδος των επαγγελματιών

07-11-2014 13:20

Μια καλή «κίνηση» δεν αρκεί πάντα για την ολοκλήρωση μιας πετυχημένης συναλλαγής στις αγορές, Πολλές φορές χρειάζεται να μείνεις λίγο μακρυά από την... οθόνη. Η σημασία της ψυχολογίας.

Οι προοπτικές των μετοχών

28-07-2014 18:23

Το επενδυτικό περιβάλλον έχει καταστεί πιο "απαιτητικό". Η χαλαρή νομισματική πολιτική παγκοσμίως έχει συνδράμει στην ενίσχυση της ρευστότητας και της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου. Γράφει ο Ν. Σκουριάς.

Νέες τεχνικές χρονισμού (timing) στις χρηματαγορές

17-06-2014 10:12

Πώς να συνδυάσετε την τεχνική ανάλυση με την... προδιάθεση των αναλυτών. Οι κατηγοριοποιήσεις των αξιολογήσεων και η πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Η στρατηγική βάσει των υποβαθμίσεων και τα "σήματα" που στέλνουν τα διαγράμματα.

Οι καλές αποδόσεις δεν αποτελούν σύμπτωση

03-04-2014 17:35

Ο Norbert Lohrke, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά, πραγματοποιεί έρευνες επί των μετοχών βάσει θεμελιωδών κανόνων για περισσότερο από 30 έτη και είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ειδικούς της αγοράς στις γερμανόφωνες χώρες.

Πώς να συνδυάσετε τη σειρά Fibonacci με μοτίβα αντιστροφής

25-03-2014 17:17

Κλασικές στρατηγικές – μέρος 2ο Όταν αναλύετε μοτίβα διαγραμμάτων πρέπει να δίνετε σημασία σε τρεις λέξεις: πλαίσιο, πλαίσιο, και πλαίσιο. Για τη στρατηγική που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο, η ζώνη προσωρινής επιβεβαίωσης τιμών που βασίζεται στη γνωστή σειρά Fibonacci παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο. Εντός αυτής της ζώνης, θα υπάρξουν στη συνέχεια κλασικά μοτίβα candlestick που θα σηματοδοτούν την είσοδο. 

Stock picking: Η Ελληνική αγορά μετοχών το 2014

21-03-2014 00:28

Το 2014 ξεκίνησε έντονα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Απ’ τη μια πλευρά, η αλλαγή δεδομένων από τη μετάταξή του στις αναδυόμενες αγορές, η βελτιωμένη ορατότητα για την ελληνική οικονομία, αλλά και η «οσμή» πολιτικής λύσης στο ζήτημα του χρέους, παρά τα όποια «σκαμπανεβάσματα στις διαπραγματεύσεις» δίνουν ώθηση στις τιμές των μετοχών και αυξάνουν τις προσδοκίες.

Η ανάλυση συσχετισμὠν της αγοράς ως χρήσιμο φίλτρο εκτέλεσης συναλλαγών

20-03-2014 22:59

Χρησιμοποιήστε την ανάλυση συσχετισμὠν της αγοράς για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών σας Η αρχή της ανάλυσης συσχετισμὠν της αγοράς βασίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των τεσσάρων κύριων ομάδων κεφαλαιακών αγαθών: ομόλογα, μετοχές, εμπορεύματα και συναλλάγματα.

Ο παράγοντας της τύχης και η χρησιμότητά του στο trading και στα στρατηγικά παίγνια αλληλεπίδρασης

16-03-2014 20:22

Όταν η ικανότητα συναντά την τύχη. Το trading αποτελεί ένα στρατηγικό παίγνιο αλληλεπίδρασης με την έννοια ότι το κέρδος ή ζημιά του κάθε παίκτη προκύπτει μέσα από την αλληλεπίδραση των στρατηγικών όλων των παικτών που συμμετέχουν.

Διαχείριση ρίσκου και χρημάτων

16-03-2014 19:19

Μέρος 1ο: Τα τρία στάδια της αλήθειας
Στην παρούσα σειρά άρθρων εισάγουμε μια πολυεπίπεδη διαδικασία ανάπτυξης ενός πλάνου διαχείρισης ρίσκου και χρημάτων. Το πρώτο μέρος εξετάζει τη διαδικασία συνειδητοποίησης από την οποία πρέπει να περάσετε ώστε να κατανοήσετε την έννοια της διαχείρισης χρημάτων.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video