Μαθήματα Χρηματιστηριακά Μαθήματα

Αλλα εταιρικά γεγονότα

Οι ενδιάμεσες και τελικές ανακοινώσεις χρήσης, οι εισαγωγές μετοχών και οι κινήσεις στην σκακιέρα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, συνιστούν το μεγαλύτερο κομμάτι των γεγονότων που κοινοποιούν οι εταιρίες προς τους μετόχους τους. Ακολουθεί περιγραφή άλλων σημαντικών οικονομικών/μετοχικών πράξεων.

Κυματική Θεωρία του Elliott

Στην ενότητα κυματική θεωρία του Elliott περιγράφεται η ιστορία εξέλιξης της θεωρίας, οι εισαγωγικές έννοιες, οι κανόνες, τα κύματα διόρθωσης καθώς και η κριτική αυτής και παρέχονται πλήρη παραδείγματα.

Μέγεθος επένδυσης, διασπορά και timing

Μπορείτε να επενδύσετε όσο θέλετε, λίγα ή πολλά. Για να περιμένετε όμως να βγάλετε κάποιο κέρδος, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε τα κέρδη τα οποία πιθανόν θα αποκομίσετε από τις επενδύσεις σε μετοχές, να καλύπτουν το κόστος της συναλλαγής και να είναι αρκετά ώστε να σας αποζημιώνουν για τον κίνδυνο που αναλάβατε μη τοποθετώντας τα χρήματά σας στην ασφάλεια ενός αποταμιευτικού λογαριασμού τραπέζης.

Επενδύοντας στις ΗΠΑ

Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ έχουν βιώσει μια περίοδο υψηλής και σταθερής ανάπτυξης. Πριν από λίγα χρόνια αρκετοί αναλυτές εκτιμούσαν πως η αμερικανική οικονομία είναι στο χείλος της ύφεσης- πρόβλεψη που τελικώς δεν επαληθεύτηκε.

Το χαρτοφυλάκιο

Προκειμένου ο επενδυτής να πραγματοποιήσει μια επένδυση σε μετοχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πρέπει, μεταξύ των άλλων που περιελήφθησαν στην ενότητα των αρχαρίων, να λάβει σοβαρά υπόψη του και μία σειρά επιπρόσθετων πραγμάτων.

Το χτίσιμο και η τοποθέτηση του μετοχικού χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιό σας πρέπει να περιέχει μετοχές τουλάχιστον 5 έως 10  διαφορετικών εταιριών. Και αυτό για να μειώσετε την επίδραση της έκθεσης στην πιθανότητα απογοητεύσεων, οι οποίες συχνά ακολουθούν τις μετοχικές επενδύσεις.

Οδηγός Χρήσης Expert Advisors για Metatrader 4

Η χρηματιστηριακή πλατφόρμα Metatrader 4 (ΜΤ4) έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Metaquotes και αποτελεί την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα λιανικής αγοράς (αφορά κυρίως ιδιώτες επενδυτές) στην αγορά συναλλάγματος.

Η τεχνική ανάλυση

Ο σχεδιασμός γραφημάτων αποτελεί μια μέθοδο αξιολόγησης της αγοράς, που μερικές φορές αποκαλείται και τεχνική ανάλυση, και ο οποίος καταγράφει τις τάσεις.

Εταιρικά νέα

Οι εισηγμένες εταιρίες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν προκαταβολικά, με ανακοινώσεις, για τις δραστηριότητές τους σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και ενδιάμεσα εάν συμβεί κάτι που θεωρείται σημαντικό. Ένα μέτρο για την «σημαντικότητα» είναι να μελετάται κατά πόσον μια είδηση θα είναι «ευαίσθητη για την τιμή της μετοχής». Αυτό σημαίνει κατά πόσον θα ωθήσει την μετοχή ανοδικά ή καθοδικά.

Προστασία και διαμαρτυρία του επενδυτή

Στις ανεπτυγμένες αγορές λειτουργούν εξειδικευμένα και ενδελεχή ρυθμιστικά συστήματα, σχεδιασμένα να προστατεύουν τους επενδυτές –αλλά η καλύτερη επενδυτική προστασία δεν παύει να είναι η φροντίδα του ίδιου του επενδυτή για εξ’ αρχής αποφυγή του κινδύνου. Ο αγοραστής πρέπει να είναι πάντα προσεκτικός.

Συνδυάζοντας τον ταλαντωτή RSI με ένα κερί που υποδηλώνει συσσώρευση ή διανομή.

video

Ο κλασσικός τρόπος χρήσης του ταλαντωτή RSI είναι ο εντοπισμός θετικών ή αρνητικών αποκλίσεων σε σχέση με την τιμή, ενώ μπορούμε να αναγνωρίζουμε και ζώνες τιμών στις οποίες το χρηματοοικονομικό προϊόν είναι υπεραγορασμένο ή υπερπουλημένο.

 

Ο δείκτης Disparity Index

video

Ένας κινητός μέσος όρος (ΚΜΟ) της τιμής ενός χρηματοοικονομικού προϊόντος, εκφράζει την κεντρική της τάση για ένα χρονικό διάστημα Χ περιόδων. Αν η τιμή αποκλίνει αρκετά από τον ΚΜΟ, τότε αργά ή γρήγορα η τελευταία θα επιστρέψει σε πιο κανονικές τιμές, πέριξ του ΚΜΟ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video