Μαθήματα Χρηματιστηριακά Μαθήματα

Ο ταλαντωτής Stochastic

video

Ο ταλαντωτής Stochastic αποδίδεται στον George Lane, αν και προγενέστεροι αναλυτές φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει το σκεπτικό αυτό, από το 1954!

Αποτυπώνει την τιμή του χρηματοοικονομικού προϊόντος ως % του εύρους (από το υψηλό στο χαμηλό), μιας συγκεκριμένης περιόδου.

Στάδια Ανάπτυξης

Ο ρόλος των χρηματιστηρίων έχει πολύ συχνά παρεξηγηθεί ως μια αρένα για κερδοσκοπικές κινήσεις απο τους απανταχού επενδυτές. Ο ουσιαστικός του ρόλος, όμως, είναι η άντληση κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις, η κινητοποίηση αποταμιεύσεων για επενδύσεις καθώς και η εταιρική διακυβέρνηση, μεταξύ άλλων.

CAPM

Το Μοντέλο Αποτίμησης Κεφαλαιουχικών Αγαθών (Capital Asset Pricing Model). Ανάλυση ρίσκου και απόδοσης επενδύοντας στις παγκόσμιες χρηματαγορές

Webcast - Οδηγός Χρήσης Expert Advisors Metatrader 4

video

Η χρηματιστηριακή πλατφόρμα Metatrader 4 (ΜΤ4) έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Metaquotes και αποτελεί την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα λιανικής αγοράς (αφορά κυρίως ιδιώτες επενδυτές) στην αγορά συναλλάγματος. Εκτός όμως από το συνάλλαγμα υποστηρίζει και μία σειρά από CFDs (Contract for the Difference – Συμβόλαια επί της διαφοράς), πάνω σε διεθνείς δείκτες και εμπορεύματα.

Επενδύσεις και διαδίκτυο

Λίγοι επενδυτές μπορούν πλέον να ισχυρίζονται ότι το Διαδίκτυο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στη ζωή τους, ακόμη και αν είναι Έλληνες. Αν και η χώρα μας δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοπορίας στην εφαρμογή και υιοθέτηση «νέων τεχνολογιών», η πραγματικότητα των «παγκοσμιοποιημένων επενδύσεων» έχουν μετατρέψει τα παλαιότερα δειλά βήματα, σε άλματα.

Φόροι, μετοχές και μερίσματα

Η φορολογία των μετοχικών επενδύσεων, αν και υπόκειται φυσικά στις εκάστοτε αλλαγές της φορολογικής πολιτικής εμφανίζει σε γενικές γραμμές μικρή μεταβλητότητα.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video