Επενδύσεις Αναλύσεις για τις αγορές

«Βγάλτε» σύνταξη, πληρώνοντας με... δόσεις

06-05-2015 10:55

Πρακτικές οδηγίες και συγκρίσεις με άλλες μορφές επενδύσεων για όσους επιλέγουν τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά προγράμματα περιοδικών καταβολών. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και ομάδες-στόχοι που ευνοούνται περισσότερο. Γράφει ο Στ. Κοτζαμάνης.

Mohamed El Erian: Οι τρεις σκληρές επιλογές της ΕΚΤ για Ελλάδα

30-04-2015 10:42

Αυτοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λύση του ελληνικού ζητήματος γίνονται όλο και περισσότερο μέρος του προβλήματος, γράφει στο Bloomberg View ο Mohamed El Erian. Οι διαπραγματεύσεις, ο ELA και οι δύσκολες αποφάσεις για την ΕΚΤ.

ΧΑ: Τα «σίγουρα» χαρτιά του ταμπλό!

27-04-2015 11:20

Ποιες μετοχές του ΧΑ παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον μετά και την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών τους καταστάσεων. Τα «σίγουρα» χαρτιά της μεγάλης και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

To πρόβλημα της ΕΕ με τη δημιουργική λογιστική και η χαμένη ευκαιρία

15-04-2015 11:04

Πώς κατάφερε η Ελλάδα να τρέχει έλλειμμα 15% χωρίς να το πάρει είδηση σχεδόν κανείς. Το ζήτημα που υπάρχει με τα ανομοιόμορφα λογιστικά πρότυπα στην EE, η απροθυμία αλλαγών και γιατί η Αθήνα δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Bloomberg: Τα 3+2 σενάρια για Ελλάδα και Grexit

06-04-2015 11:29

Με βάση συνεντεύξεις με οικονομολόγους, επενδυτές και πρώην νομοθέτες, το Bloomberg συγκεντρώνει τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη του ελληνικού θρίλερ. Η παραμονή στην ευρωζώνη, η επιστροφή στη δραχμή και ο γεωπολιτικός κίνδυνος.

To «μπαζούκας» του Ντράγκι και οι αγορές

02-04-2015 16:56

Πώς έχει επηρεάσει τις διεθνείς αγορές το ευρύ πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που υλοποιεί η ΕΚΤ. Πώς εταιρίες δανείζονται με... μηδενικά επιτόκια. Οι επιπτώσεις σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα, στα χρηματιστήρια, σε ισοτιμίες και εμπορεύματα. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

«Τζακ ποτ» σε μετοχές, ακίνητα και ομόλογα!

23-03-2015 10:45

Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, οι επενδύσεις σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μοιάζουν περισσότερο με... τζακ ποτ καθώς θα συνδυάζουν προσδοκίες για πολύ μεγάλα κέρδη και πολύ σοβαρό κίνδυνο αποτυχίας. Γράφει ο Στέφανος Κοτζαμάνης.

Legrain: Είναι συμβατό το ευρώ με τη Δημοκρατία;

16-03-2015 11:54

Αρθρο-καταπέλτη δημοσιεύει στο Foreign Policy ο Philippe Legrain. Η προσπάθεια της Γερμανίας να επιβάλει τη γραμμή της και πώς η ίδια παραβιάζει τις Συνθήκες. H αποκαθήλωση εκλεγμένων κυβερνήσεων, οι γερμανικές τράπεζες και η ελληνική περίπτωση.

Pisani-Ferry: Η τριπλή απειλή του Grexit

07-03-2015 11:55

Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ευτυχισμένο διαζύγιο της Ελλάδας με την ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Jean Pisani-Ferry. Αναπόφευκτο το πλήγμα στην εμπιστοσύνη για αγορές και κυβερνήσεις.

Κρούγκμαν: Το κέρδος της Ελλάδος και η... χάρη στην Ευρώπη

02-03-2015 10:46

Η Ελλάδα έκανε χάρη σε όλη την Ευρώπη, γράφει ο γνωστός οικονομολόγος. Προσωρινά, τουλάχιστον, η Ελλάδα έβαλε τέλος στον κύκλο της διαρκώς αυξανόμενης λιτότητας, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την Ευρώπη.

CNBC: Γιατί η Αθήνα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της

23-02-2015 11:37

"Εάν εξετάσεις το deal, η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα και η Γερμανία πήρε τα πάντα και πλέον οδεύουμε προς μια έξοδο της Ελλάδας από την νομισματική ένωση", τονίζει αναλυτής μιλώντας στο CNBC. Απαραίτητο το κούρεμα του χρέους. Δεν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι στο υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρουν.

Πως θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα

19-02-2015 11:04

Ο κόσμος αλλάζει και ο παγκόσμιος πλούτος μεταφέρεται προς Ανατολάς, γράφει ο Ν. Φίλιππας. Οι έως τώρα θλιβερές επιδόσεις της Ελλάδας οδηγούν σε μείωση βιοτικού επιπέδου με κοινωνικές επιπτώσεις. Κλειδί ένα αναπτυξιακό μοντέλο με όραμα. Γράφει ο Νικόλαος Φίλιππας.

Οι περίπλοκες σχέσεις ΕΚΤ-Ελλάδας σε πέντε ερωταπαντήσεις

10-02-2015 11:07

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική οικονομία αναλύει η Wall Street Journal. Η εμπλοκή της ΕΚΤ στην τρόικα, η στήριξη των ελληνικών τραπεζών, το πρόγραμμα διάσωσης και το μεγάλο ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Νοικοκυριά: Επτά γκάφες στη διαχείριση της περιουσίας τους!

02-02-2015 10:46

Ο δανεισμός σε ελβετικά φράγκα αποτελεί μόνο ένα από τα επτά βασικά σφάλματα που έκαναν τα ελληνικά νοικοκυριά στη διαχείριση των οικονομικών τους. Τα άλλα έξι εντοπίζονται σε ακίνητα, μετοχές, κρατικά ομόλογα και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Jakobsen: Πού θα «κάτσει» η μπίλια στην ισοτιμία ευρώ - φράγκου

28-01-2015 12:08

Η κίνηση της ελβετικής τράπεζας επιστρέφει τη νομισματική πολιτική στα χέρια της, ενώ επαφίεται στην αγορά να αποφασίσει τα κατάλληλα επίπεδα διαπραγμάτευσης του ελβετικού φράγκου, τονίζει ο οικονομολόγος της Saxo Bank. Τι προβλέπει για την ισοτιμία με το ευρώ.

Καταθέσεις: Επτά λόγοι για να αφήσετε τα λεφτά σας εκεί που είναι

12-01-2015 11:23

Η κουβέντα για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχουν επτά επιχειρήματα για να αφήσετε τα χρήματά σας στη θέση τους. Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα εξελίξεις. Γράφει ο Στ. Κοτζαμάνης.

Η εγχώρια ζήτηση βασικός συντελεστής της οικονομικής δραστηριότητας

05-01-2015 11:36

Γιατί η εγχώρια ζήτηση αποτελεί βασικό παράγοντα τόνωσης της οικονομίας παγκοσμίως. Ποιοι παράγοντες την καθορίζουν. Τα προβλήματα στην ευρωζώνη, η σταδιακή αποσυμπίεση στην Κίνα και η ενίσχυση της δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Φίλιππας: Ο δεκάλογος για βιώσιμη ανάπτυξη

29-12-2014 11:35

Τις δέκα προτεραιότητες που θα πρέπει να αποτελέσουν κυρίαρχα στοιχεία της ελληνικής στρατηγικής για να εισέλθει η χώρα σε μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή τροχιά θέτει ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ, Ν. Φίλιππας. Αυτονόητη προϋπόθεση η πολιτική σταθερότητα και η γραμμή χρηματοδότησης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video