S&P 500 Equal Weight Index: Μήπως ξεχάστηκε; (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο S&P 500 έχει καταγράψει νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά με το κλίμα να είναι και ειδησεογραφικά, πανηγυρικό. Ο αντίστοιχος ισοβαρής όμως δείκτης περιγράφει άλλη εικόνα.

S&P 500 Equal Weight Index: Μήπως ξεχάστηκε; (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο S&P 500 Equal Weight Index υπο-αποδίδει, παραμένοντας σχετικά μακριά από τα υψηλά του και δεν επιβεβαιώνει την κίνηση του S&P 500. Το παραπάνω σημαίνει με απλά λόγια ότι στο ράλι μέχρις στιγμής δεν συμμετέχουν όλες οι μετοχές του δείκτη, αλλά αυτές που έχουν υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και κατ’ επέκταση μεγαλύτερη βαρύτητα.

Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη (στον S&P 500 EW) ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός καθοδικής αντιστροφής, Ανοδική Σφήνα. Ολοκλήρωσή του με ημερήσιο κλείσιμο κάτω από το κάτω όριο αυτού και δη τις 3120 μονάδες, θα σημάνει αντιστροφή του κλίματος, με τον S&P 500 πιθανότατα να ακολουθεί, διασπώντας τα δικά του μεσοπρόθεσμα σημεία καμπής. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρώην έγκυρη ανοδική γραμμή τάσης RTd1, έχει μετατραπεί πλέον σε αντίσταση, όπως φαίνεται και από την σκιασμένη έλλειψη.

Για να παραμείνει σε ισχύ το μεσοπρόθεσμο ανοδικό σενάριο θα πρέπει, γρήγορα η παραπάνω απόκλιση να εξαλειφθεί με τον S&P 500 Equal Weight, να κλείνει σε νέα υψηλά, πάνω από τις 3179.11 μονάδες.

Προσοχή λοιπόν στην έναρξη νέων θέσεων.

Για την σχέση μεταξύ S&P 500 vs S&P 500 Equal Weight είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερο σχόλιο.

Περισσότερα για τον S&P 500 Equal Weight μπορείτε να δείτε, εδώ.

Περί σχηματισμών αντιστροφής, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video