Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για το χρυσό

Μετά από μια άνοδος περίπου 15%, θα συνεχίσει να ανεβαίνει?

Τι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για το χρυσό

Η τελευταία ανάλυση ήταν στις 20 Ιανουαρίου. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Το εποχιακό χαμηλό στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ήταν σωστό. Από τότε, μετά από μια παύση, η τιμή η της ουγκιάς ανεβαίνει συνέχεια. Στις 23 Φεβρουαρίου είναι να έρθει το εποχιακό υψηλό.

Στο πρώτο διάγραμμα, φαίνεται η αντίστοιχη ζώνη-στόχος. Μπορεί να ανέβει και παραπάνω. Ίσως έως την περιοχή μεταξύ των 1229 και 1250 δολαρίων.



Στο επόμενο διάγραμμα, φαίνεται ο δείκτης Envelope, όπου δημιουργήθηκε ένα καινούργιο αγοραστικό σήμα σύμφωνα με τον Supertrend. Ο βασιλιάς των μετάλλων ανέβηκε έως την κάτω ζώνη 800 ημερών. Εάν δεν σταματήσει εδώ , τότε ο επόμενος στόχος είναι στα 1266$, στον ΚΜΟ 800 ημερών. Ταιριάζει απόλυτα με τον στόχο στην εποχιακή κυκλικότητα.




Όταν ήταν στα χαμηλά, επανειλημμένα είχαμε δείξει τα στοιχεία COT (Commitment-of-Traders-Data), όπως φαίνονται και στο επόμενο διάγραμμα. Κάθε φορά που έφθανε στα μαρκαρισμένα σημεία, υπήρχε άνοδος κατά 150-250 $ ανά ουγγιά. Τελικά αποδείχτηκε σωστό, διότι ο χρυσός ανέβηκε, από το τελευταίο μαρκαρισμένο σημείο, κατά 100$.


Θα πρέπει να εξετάσουμε και άλλα διαγράμματα. Στην τελευταία ανάλυση, ο χρυσός συσσώρευε κάτω από τα 1114$. Στο επόμενο διάγραμμα, βλέπετε τα σήματα από το σύστημα BullnBear.



Το τελευταίο σήμα ήταν στις 20 Ιανουαρίου, και ήταν αγοραστικό. Τότε, οι αναγνώστες έπρεπε να περιμένουν μέχρι την άνοδο έως τα 1114$, για να πάρουν θέση Long. Αυτή ήταν η σωστή προσέγγιση, γιατί με την υπέρβαση αυτής της γραμμής υπήρχε η δυνατότητα της σωστής εισόδου εντός 3-4 ημερών. Όποιος το έκανε, είναι τώρα κατά 70 μονάδες κερδισμένος. Τώρα, απομένει να τραβήξουν το Stopp πάνω από τον μπλε Envelope, στα 1167$.
Τα ψευδή σήματα είναι μερικές φορές καλές ενδείξεις για την θέση προς την αντίθετη κατεύθυνση, έτσι και ο δείκτης Goldbugs



Στο διάγραμμα βλέπετε την ψευδή διάσπαση (wrong signal), η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει την άνοδο του χρυσού. Δυο μέρες αργότερα διέσπασε ανοδικά την κόκκινη γραμμή και ακύρωσε τον σχηματισμό Κεφάλι-Ώμοι. Ο δείκτης ανέβηκε πάνω από το ‘’Κεφάλι’’ του σχηματισμού. Αν είναι να κάνω μια πρόβλεψη, θα έλεγα ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο μέχρι την περιοχή των 190 μονάδων ... Όποιος λοιπόν αγόρασε τον χρυσό στα χαμηλά επίπεδα, μπορεί να περιμένει. Ωστόσο, θα πρέπει θα βάλει ένα Stopp κάτω από τον ΚΜΟ 9 ημερών, όπως αυτός φαίνεται στο διάγραμμα.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video