S&P 500 Equal Weight: Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς! (ημερήσιο διάγραμμα)

Αν και στα πρωτοσέλιδα κυριαρχεί το κλείσιμο του S&P 500 σε νέα υψηλά, η δυναμική της αγοράς προειδοποιεί ότι είναι νωρίς για πανηγυρισμούς.

S&P 500 Equal Weight: Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς! (ημερήσιο διάγραμμα)
Ο δείκτης S&P 500 Equal Weight (.SPXEW) έχει την ίδια σύνθεση με τον S&P 500 (.SPX), με την διαφορά ότι η στάθμιση των επιμέρους μετοχών είναι ίδια για όλες και δεν διαφέρει ανάλογα με την κεφαλαιοποίησή τους. Συνεπώς, ο .SPXEW σε σύγκριση με τον .SPX είναι underweight σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και overweight σε μετοχές μεσαίας-μικρότερης. Έτσι, η ανοδική/πτωτική κίνηση π.χ. της Apple (AAPL) θα επηρεάσει την πορεία του .SPXEW κατά πολύ λιγότερο απ΄ ότι του .SPX. Αν και το ratio .SPXEW/.SPX, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον χρονισμό των σημάτων εισόδου/εξόδου, η κίνηση του .SPXEW μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την επιβεβαίωση ή μη της κίνησης του .SPX, ως δείκτης δυναμικής (breadth indicator). Το σκεπτικό είναι σχετικά απλό. Σε μια υγιή ανοδική αγορά το σύνολο των μετοχών πρέπει να συμμετέχουν στο ράλι και όχι μόνο ένα μικρό μέρος. Έτσι νέα υψηλά του .SPX θα πρέπει να επιβεβαιώνονται από νέα υψηλά του .SPXEW, ειδάλλως παρατηρείται αρνητική απόκλιση.

Στο ημερήσιο διάγραμμα του .SPXEW η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον δείκτη όμως να μην έχει καταγράψει νέα υψηλά. Το τελευταίο πρέπει να μας προβληματίσει για το κατά πόσον ο .SPX έχει κατοχυρώσει, έπειτα από 2 κλεισίματα, την διάσπαση της προηγούμενης αντίστασης των 1985.59 μονάδων.Πλέον, η προσοχή μας στρέφεται στο αν αυτή η απόκλιση θα εξαλειφθεί στις επόμενες συνεδριάσεις, ενώ διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης RTd1 και κίνηση κάτω από τις 3081.14 μονάδες, Sd1, θα σημάνει το τέλος της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης για τον .SPXEW και πιθανότητα και για τον .SPX.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video