Τιμή-στόχο €24 δίνει στη Mytilineos η Edison

Η πρόβλεψη του αναλυτή για εκτίναξη των καθαρών κερδών, κατά >100% το 2022 και >125% το 2023, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή μετάβαση της εταιρείας.

Τιμή-στόχο €24 δίνει στη Mytilineos η Edison

Νέα τιμή-στόχο ρεκόρ για τη MYTILINEOS στα €24 (από €13 προηγουμένως, αύξηση 85%) δίνει η επενδυτική εταιρεία EDISON, με έδρα το Λονδίνο, με το upside πλέον να βρίσκεται στο ~50%.

H EDISON ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πρόβλεψη για διπλασιασμό των μεγεθών το 2022 (συγκριτικά με το 2020), άρα και την απογείωση που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΜYTILINEOS, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης (Ιούνιο) και επαναδιατυπώθηκε στο call των αποτελεσμάτων του εξαμήνου (τέλη Ιουλίου).

Η πρόβλεψη του αναλυτή για εκτίναξη των καθαρών κερδών, κατά >100% το 2022 και >125% το 2023, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ενεργειακή μετάβαση της εταιρείας (πράσινη ενέργεια, κυκλική οικονομία και αειφορία), αποδεικνύοντας πως η MYTILINEOS μπορεί να ηγηθεί, και σε αυτόν τον τομέα, όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς ανταγωνισμού. Σημαντική για την κερδοφορία χαρακτηρίστηκε και η πρωτιά της εταιρείας στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά στα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κριτήρια διακυβέρνησης). Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πρόβλεψη της EDISON για ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E για τη MYTILINEOS, που για το 2022 υπολογίζεται στο ~8x, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ανταγωνισμού, που σήμερα κυμαίνεται στο ~17x.

Ο αναλυτής της EDISON προβλέπει πως η MYTILINEOS θα μπορέσει να τετραπλασιάσει τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων & φόρων (EBITDA) που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, από ~€80 m το 2020 (δηλαδή το 25% του συνολικού -€315 m- EBITDA της εταιρείας) σε ~€325 m το 2025 (το 60% του συνολικού -~€540 m- εκτιμώμενου EBITDA της εταιρείας).

Βασικοί πυλώνες για την ενεργειακή μετάβαση της MYTILINEOS παραμένουν:

  • οι ΑΠΕ, με την EDISON να προσβλέπει στην ολοκλήρωση της επένδυσης 1.5 GW φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα με την παράλληλη ωρίμανση των 4.3 GW του παγκόσμιου BOT χαρτοφυλακίου της εταιρείας
  • το «πρασίνισμα» του πρωτόχυτου αλουμινίου και την ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής του μέσω ΑΠΕ, μετά τη λήξη της τελευταίας σύμβασης με τη ΔEΗ και
  • ο διπλασιασμός της παραγωγής του ανακυκλωμένου αλουμινίου (δευτερόχυτο), που απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας του πρωτόχυτου.
Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video