Χρηματιστήριο: Oι νέες αντιστάσεις και στηρίξεις μετά το 8ήμερο σερί

Η αντίδραση κόντρα στις ανησυχίες για κίνηση του Γενικού Δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα. Προβληματίζει το momentum, που δεν δείχνει ιδιαίτερα ισχυρό. Γιατί είναι απαραίτητη η αύξηση της αξίας των συναλλαγών για τη διατήρηση της κίνησης.

Χρηματιστήριο: Oι νέες αντιστάσεις και στηρίξεις μετά το 8ήμερο σερί

Μετά και την όγδοη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά και την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, η ανοδική αντίδραση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ολοκληρωθεί. Ο Γενικός Δείκτης της αγοράς, με αρωγό το θετικό κλίμα και βηματισμό των βασικών ευρωπαϊκών αγορών, κινήθηκε μονίμως και στη χθεσινή συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, ολοκληρώνοντας ένα μικρό ράλι 6%.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι η εικόνα του τζίρου είναι αποκαρδιωτική αλλά, από την άλλη πλευρά, η αντίδραση του δείκτη από τα πρόσφατα χαμηλά τετραμήνου έχει εκπλήξει και τους πλέον αισιόδοξους.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά την πρόσφατη άνοδο, απέχει ακόμη πολύ από τις 1.000 μονάδες και συνεχίζει την πλευρική του κίνηση γύρω από τις 840-935 μονάδες, χωρίς να έχει ουσιαστική κατεύθυνση. Η επόμενη αντίσταση της αγοράς βρίσκεται στις 925-930 μονάδες και η επόμενη δοκιμασία στις 950-955 και στη συνέχεια στις 975 μονάδες. Στήριξη πλέον παρέχει το επίπεδο των 870 μονάδων και χαμηλότερα, τα επίπεδα των 840 μονάδων και μετά παρακάτω στις 820 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, αν το αρνητικό στοιχείο της μετάλλαξης Δέλτα και του τουρισμού δεν υλοποιηθούν, τότε η επιστροφή του Γενικού Δείκτη στις 900 μονάδες ή και λίγο χαμηλότερα μπορεί να αποδειχθεί καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις ή και αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων των επενδυτών.

Παρά, λοιπόν, τη διόρθωση στην ελληνική αγορά, οι ελληνικές μετοχές συνεχίζουν να προσφέρουν προοπτικές, υπό την προϋπόθεση ότι τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στη χώρα θα αξιοποιηθούν για σημαντικές επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 524,15 μονάδων και 536,25 μονάδων για όσο διάστημα δίνει κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 510-525 μονάδες, επίπεδα από τα οποία διέρχονται οι εκθετικοί κινητοί μέσοι όροι (ΚΜΟ) 30 και 60 εβδομάδων, δεν συντρέχει λόγος αυξημένης ανησυχίας.

Αν η παραπάνω στήριξη χαθεί, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 490 μονάδες άμεσα και για την επιστροφή σε θετικότερη τεχνική εικόνα θα απαιτηθεί κλείσιμο υψηλότερα των 573 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 542 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 30 και 90 ημερών, 549 μονάδων επίπεδο του εκθετικού ΚΜΟ 60 ημερών, 550 μονάδες εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων και τέλος, το ημερήσιο στοπ των short στις 564 μονάδες.

Οι εγχώριες τράπεζες είναι διαπραγματεύσιμες με 0,43 φορές το 2022 σε όρους P/TBV ή 40% discount σε σχέση με τις τράπεζες της Ευρωζώνης, που σημειώνουν παρόμοιες επιδόσεις.

Τέλος, το ημερήσιο σήμα εξόδου που έχει δώσει επίσης και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 2.143 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2.133 2.136 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών). Σε περίπτωση αλλαγής της υπάρχουσας τάσης και κίνησης, η επόμενη στήριξη τοποθετείται στις 2.040 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και στις 1.989 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video