«Χοντραίνει» η υπόθεση με το εταιρικό ομόλογο της SEE Gaming

Την καταγγελία του δανείου της SEE Gaming θα επιδιώξουν ομολογιούχοι της εταιρείας, στο πλαίσιο της αυριανής γενικής συνέλευσης. Το «άνοιγμα» του βασικού μετόχου και οι απειλές για δικαστικές διώξεις εναντίον των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Χοντραίνει» η υπόθεση με το εταιρικό ομόλογο της SEE Gaming

Την επίτευξη ποσοστού απαρτίας 70% θα επιδιώξουν στην αυριανή γενική συνέλευση ομολογιούχοι της εταιρείας SEE Gaming -συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Αλέξανδρου Φουρλή-, προκειμένου να καταγγείλουν το συγκεκριμένο ομολογιακό δάνειο, το οποίο είναι εισηγμένο και διαπραγματεύεται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Ήδη το Euro2day.gr σε δημοσίευμα της 8ης Αυγούστου με τίτλο «Στα κάγκελα οι ομολογιούχοι της SEE Gaming» έχει αναφερθεί στις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών-ομολογιούχων, καθώς:

  • Η εταιρεία δεν είχε καταβάλει μέχρι τότε το κουπόνι του Ιουλίου. Στην συνέλευση της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της SEE Gaming είχε δηλώσει πως το κουπόνι θα πληρωνόταν μέχρι την αυριανή επαναληπτική γενική συνέλευση, πράγμα όμως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. 
  • Η SEE Gaming δεν είχε εκδώσει τις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις της για την οικονομική χρήση 2019, οι οποίες ούτε μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί.
  • Οι ομολογιούχοι ζητούσαν να ενημερωθούν για αν ο πρόεδρος και CEO κ. Αλέξανδρος Φουρλής είχε επιστρέψει στη SEE Gaming ποσό ύψους 1,47 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή είχε λάβει από την εταιρεία και θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019 (απαντήθηκε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε επιστραφεί).
  • Οι επενδυτές αγωνιούσαν για το μέλλον της SEE Gaming, καθώς πληροφορούνταν ανεπίσημα από κύκλους της αγοράς για δυσμενείς εξελίξεις και γνώριζαν ότι στις 30/6/2019 (τελευταίες δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις) τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-1,45 εκατ. ευρώ). 

Η SEE Gaming δραστηριοποιείται στην πρακτόρευση τυχερών παιχνιδιών μέσω VLTs σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και για τη ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας είχε αντλήσει μέσω κοινού ομολογιακού δανείου (διάρκεια 5+1 έτη, κουπόνι 6%) γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικής συνέλευσης της 10ης Αυγούστου, η διοίκηση της εταιρείας απάντησε μεταξύ άλλων, ότι:

α) Σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα από τα έντεκα καταστήματα-πρακτορεία που λειτουργούσαν στις 30/6/2019.

β) Δρομολογεί την εκπόνηση ενός νέου business plan, προκειμένου η εταιρεία να κινηθεί σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι απαντήσεις της διοίκησης δεν φαίνεται να έπεισαν πολλούς ομολογιούχους, οι οποίοι -όπως δήλωσαν στο Euro2day.gr- επιθυμούν στην αυριανή γενική συνέλευση μια ελάχιστη απαρτία 70%, προκειμένου να καταγγείλουν το ομολογιακό δάνειο (σε μια τέτοια περίπτωση, το σύνολο του ποσού θα καταστεί άμεσα απαιτητό), συμπληρώνοντας πως σε κάθε περίπτωση θα καταφύγουν νομικά σε βάρος όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ζητώντας μεταξύ άλλων και αποζημίωση από τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.

«Πώς μια εταιρεία που δανείστηκε από ομολογιούχους για να αναπτύξει τη δραστηριότητά της, στη συνέχεια δίνει χρήματα στον βασικό της μέτοχο, τα οποία δεν έχουν επιστραφεί ακόμη; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν εκδοθεί ακόμη ετήσιες λογιστικές καταστάσεις, με την αιτιολογία ότι δεν υπογράφει ο ορκωτός ελεγκτής; Γιατί άραγε να συμβαίνουν όλα αυτά;» αναρωτιούνται.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video