Καταδικασμένο να τελειώσει το ράλι των μετοχών

Ριμπάουντ $21 τρισ. για τις παγκόσμιες μετοχές. «Σκαρφάλωσαν» στα επίπεδα που ήταν τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, όταν ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα εκτός Κίνας. Πού στρέφεται η συζήτηση, μετά την άνοδο 42% από το χαμηλό Μαρτίου.

Καταδικασμένο να τελειώσει το ράλι των μετοχών

Καθώς μία αίσθηση ευφορίας σαρώνει τα διεθνή χρηματιστήρια, ωθώντας τις μετοχές να ανακτήσουν 21 τρισ. δολάρια από το χαμηλό του Μαρτίου, τα συγκεκριμένα assets δείχνουν «φουσκωμένα».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συζήτηση στρέφεται στο αν το ράλι είναι καταδικασμένο να τελειώσει. Τα χρημαστιστήρια στην Ασία ολοκλήρωσαν συνεδρίαση, όχι στο υψηλό ημέρας, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται αρνητικά, με τον Stoxx 600 να χάνει έως και 1,6%. Παρόμοια εικόνα και στην αμερικανική αγορά, καθώς τα futures του S&P 500 δείχνουν άνοιγμα με πτώση 0,9%.

Οι παγκόσμιες μετοχές «σκαρφάλωσαν» στα επίπεδα που ήταν τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, όταν ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα εκτός Κίνας. Η άνοδος 42% από το χαμηλό Μαρτίου είναι η μεγαλύτερη από αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, για τον δείκτη MSCI ACWI, που περιλαμβάνει μετοχές και από τις αναδυόμενες και από τις ανεπτυγμένες αγορές.

Μέχρι στιγμής, οι «ταύροι» είναι στο προσκήνιο. Οι αμερικανικές μετοχές μόλις πέρασαν ένα σημαντικό ψυχολογικό ορόσημο για την κάλυψη των ζημιών της τρέχουσας χρονιάς. Ο δείκτης αναφοράς της Ασίας κατέγραψε έβδομη συνεχόμενη ημέρα κερδών, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί των τελευταίων δύο ετών και περισσότερο. Και οι μετοχές της ευρωζώνης βρίσκονται σε πορεία για τα καλύτερα μηνιαία κέρδη από το 2015.

Παράγοντες που περιλαμβάνουν χρήματα από τους θεματοφύλακες των παγκόσμιων οικονομιών, τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας προσελκύουν περισσότερους αγοραστές, επιλέγοντας φθηνότερους τομείς και προσθέτοντας περισσότερα «καύσιμα» στο ράλι.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη προσοχή, με ορισμένους επενδυτές να αυξάνουν τις θέσεις αντιστάθμισης (hedging) ενόψει πιθανής ενίσχυσης της μεταβλητότητας.

«Ο κίνδυνος διόρθωσης θα αυξηθεί, εάν οι επενδυτές συνεχίσουν να τιμολογούν ταχεία ανάκαμψη, ειδικά σε τομείς που είναι ευάλωτοι σε ένα ακόμη κύμα λοιμώξεων ή σε μία κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο Tai Hui, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής ασιατικών αγορών της JPMorgan.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video