Euroxx: «Κόβει» τιμές-στόχους για τις 4 τράπεζες

Η χρηματιστηριακή μειώνει από 35% έως 60% τις τιμές στόχους των συστημικών τραπεζών, δηλώνοντας ότι προτιμά Alpha και ΕΤΕ. Μείωση από 30% έως 70% των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή του 2015-2017.

Euroxx: «Κόβει» τιμές-στόχους για τις 4 τράπεζες

Οι πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων τριών μηνών έχουν δημιουργήσει ένα πιεσμένο λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Euroxx Securities, η οποία στην νέα της έκθεση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο τονίζει πως βλέπει «ανώμαλο δρόμο» για τη συνέχεια.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αυξημένα βραχυπρόθεσμα ρίσκα, στα οποία περιλαμβάνεται η πιθανή επίπτωση που θα έχει στα κεφάλαια των τραπεζών η όποια νέα νομοθεσία για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, η εκκρεμούσα έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων μέχρι τα τέλη Απριλίου, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ωστόσο, τονίζει πως παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία την τρέχουσα αξιολόγηση και θα καταλήξει σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα μετά τον Ιούνιο, το οποίο θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να επιστρέψουν σταδιακά στην ομαλότητα.

Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής, το βασικό αρνητικό επενδυτικό ρίσκο έγκειται στην όποια πιθανή νέα πολιτική αβεβαιότητα κατά την τρέχουσα περίοδο και μετά την λήξη της τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Η Euroxx Securities διατηρεί αμετάβλητες τις συστάσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε "overweight", ενώ μειώνει την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή (από 0,75 ευρώ προηγουμένως), της Eurobank στα 0,15 ευρώ (από 0,35 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας στα 2 ευρώ (από 3,10 ευρώ) και της Τράπεζας Πειραιώς στα 0,70 ευρώ (από 1,75 ευρώ προηγουμένως). Τα top picks της χρηματιστηριακής είναι η Alpha Bank και η Εθνική.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών το διάστημα 2015-2017 κατά 30-70%, αντανακλώντας: α) την ισχνότερη δημιουργία εσόδων από βασικές δραστηριότητες λόγω του αυξημένου κόστους χρηματοδότησης από την χρήση του ELA και των «σφιχτών» συνθηκών ρευστότητας που επηρεάζουν αρνητικά την δυνατότητα δανεισμού των τραπεζών και β) την τρέχουσα επιδείνωση στην ποιότητα των Assets λόγω των επιδεινούμενων μακροοικονομιμκών και της «κουλτούρας» της αποπληρωμής (που επηρεάζεται από την συνεχιζόμενη συζήτηση αναφορικά με τη 'συγχώρεση' του χρέους) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες προβλέψεις.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video