DAX: Θα βγούνε για ψώνια; (ημερήσιο διάγραμμα)

Η μεσοπρόθεσμη τάση του DAX είναι καθοδική και η μεταβλητότητα, λόγω του γεωπολιτικού παράγοντα, ιδιαίτερα αυξημένη. Το στήσιμο εκτέλεσης συναλλαγής όμως, ευνοεί αγοραστικές τοποθετήσεις αρκεί να δοθεί το κατάλληλο σήμα.

DAX: Θα βγούνε για ψώνια; (ημερήσιο διάγραμμα)
Έχοντας διασπάσει κρίσιμα σημεία καμπής στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ο γερμανικός δείκτης δοκιμάζει πλέον τη στήριξη του ψυχολογικού ορίου των 9000 μονάδων, Sd2, όπου εντοπίζουμε τα τοπικά χαμηλά του 12/2013, 02/2014 και 03/2014.

Αν και το κερί της 6/8 ήταν καθοδικό, ο συνδυασμός του όγκου συναλλαγών με το εύρος και το λευκό σώμα, μαρτυρά ότι αγοραστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους αναζητώντας ευκαιρίες. Το παραπάνω ενισχύεται και από το γεγονός ότι τόσο ο Stochastic Slow (10,5,5) που έχει τιμή μικρότερη του 20, όσο και ο Disparity Index (22) που κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δείχνουν ότι ο DAX είναι μεσοπρόθεσμα υπερπουλημένος. Μία ανοδική αντίδραση λοιπόν είναι αρκετά πιθανή με τιμή στόχο αρχικά τις 9394.48 μονάδες, Rd3 και έπειτα την έγκυρη καθοδική γραμμή τάσης FTd1. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα είναι κόντρα στη επικρατούσα τάση. Συνεπώς, ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση του stop loss αλλά και στην στρατηγική εξόδου.

Στον αντίποδα, συνέχιση των πωλητικών πιέσεων και διάσπαση των 9000 μονάδων, θα ανοίξει τον δρόμο για την ισχυρή ζώνη στήριξης των 8500 μονάδων, SZd1.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video