Συμβόλαιο EURO STOXX 50: Κάτι ξέρουν παραπάνω; (ημερήσιο)

Την Παρασκευή, 17/04, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων χτυπήσαν κόκκινο, την στιγμή που τα αντίστοιχης διάρκειας άλλων χωρών της ευρωζώνης αγγίζαν ιστορικά χαμηλά.

Συμβόλαιο EURO STOXX 50: Κάτι ξέρουν παραπάνω; (ημερήσιο)

Επιπλέον, οι βασικοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται πλησίον των υψηλών 52 περιόδων και όχι μόνο, παρά την διόρθωση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Αν κάτι μας κάνει εντύπωση είναι η αντοχή των τελευταίων στη ροή αρνητικών ειδήσεων όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Είτε υπάρχει κρυφή ατζέντα η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί και απλώς γίνεται επικοινωνιακή διαχείριση, ή υπάρχει η πεποίθηση ότι λόγω μεγέθους (της Ελλάδας) οι επιπτώσεις από την πολυσυζητημένη ρήξη θα είναι μικρές. Αν κανείς συνυπολογίσει και τα €60 δις/μήνα του κ. Draghi, τότε ένα Grexit θα είναι για τους επενδυτές ένα γεγονός που ¨πέρασε και δεν ακούμπησε¨ για να χρησιμοποιήσουμε και λίγο αργκό!

Με εξαίρεση το κερί της Παρασκευής, ο Δείκτης Μεταβλητότητας του EURO STOXX 50 δείχνει τον εφησυχασμό αυτό των επενδυτών. Σε περίπτωση όμως που κάτι δεν ισχύει από τα παραπάνω, καλό θα είναι να δέσουμε τις ζώνες μας μιας και η κίνηση προς το νέο σημείο ισορροπίας δεν θα γίνει ομαλά.


Προς το παρόν, η μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου του EURO STOXX 50 είναι ανοδική και η μεταβλητότητα μειωμένη, αν και με τάσεις αυξητικές.

Τα χαρακτηριστικά του κεριού της 17/04 παραπέμπουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για πωλήσεις, με το συμβόλαιο να κλείνει έπειτα από μήνες κάτω από τον ΕΜΑ 22 περιόδων.

Επόμενο μεσοπρόθεσμο σημείο καμπής είναι η στήριξη πέριξ των 3500 μονάδων όπου πέραν στήριξης λόγω τοπικών χαμηλών, συγκλίνει ο ΕΜΑ 52 περιόδων, καθώς και επίπεδο διόρθωσης Fibonacci. Διάσπασή του θα ανοίξει το δρόμο για τις 3400 μονάδες, όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.

Αν η διόρθωση συνεχίσει σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο όγκος-open interest με τον οποίο αυτή θα γίνει. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και από εκείνο το μέτωπο.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video