FTSE 100 (.FTSE): 8η και φαρμακερή; (ημερήσιο)

(Και) ο αγγλικός δείκτης φλερτάρει με τα υψηλά 15ετίας. Αυτό που κάνει την διαφορά συγκριτικά με την αντίστοιχη κίνηση του DAX 30 ή του EURO STOXX 50, είναι η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου σημείου καμπής.

FTSE 100 (.FTSE): 8η και φαρμακερή; (ημερήσιο)

Η ζώνη αντίστασης των 6867.42-6904.46 μονάδων έχει δοκιμαστεί με αποτυχία πολλές φορές, γεγονός που αυξάνει την βαρύτητά της. Πλέον δεν εκφράζει ένα σημείο στο οποίο γίνεται απλώς κατοχύρωση κερδών, αλλά συνδέεται τόσο με τις δυνατότητες της αγγλικής οικονομίας, όσο και τους κλάδους στους οποίους ανήκουν οι μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη. Επιτυχής διάσπασή της και διατήρηση πάνω από τις 6904.46 μονάδες θα δώσει το σήμα ότι κάτι έχει αλλάξει όσον αφορά την μακροπρόθεσμη προοπτική των παραπάνω.


Πριν σπεύσουμε να αγοράσουμε αγγλικές μετοχές ή ETFs με έκθεση στον FTSE 100, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την εγκυρότητα της όποιας διάσπασης, με ανάλυση των εβδομαδιαίων διαγραμμάτων.


Άλλωστε, ο εν εξελίξει κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Ανοδική Σφήνα, προϊδεάζει ότι η ζώνη αντίστασης δεν θα παραδοθεί αμαχητί!


Συνοψίζοντας, ο αγγλικός δείκτης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής και καλό θα είναι να τον θέσουμε υπό επιτήρηση!

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video