Συμβόλαιο DAX 30 (FDAX): Θα διορθώσει; (ημερήσιο)

Αδιάφορο για τις ελληνικές εξελίξεις, το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη κινείται κοντά στα υψηλά του, ενώ ο υποκείμενος δείκτης υπεραποδίδει τους τελευταίους μήνες έναντι του πανευρωπαϊκού STOXX 600.

Συμβόλαιο DAX 30 (FDAX): Θα διορθώσει; (ημερήσιο)

H μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου είναι ανοδική και η μεταβλητότητα μειωμένη.

Η πρόσφατη ολοκλήρωση του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού, Pennant, προϊδεάζει για συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Προσοχή όμως! Σήμα αγοράς θα δοθεί με ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 10,989.50 μονάδες και τιμή στόχο αρχικά το ψυχολογικό όριο των 11,500 μονάδων.

Σε περίπτωση ημερήσιου κλεισίματος κάτω από τις 10,793 μονάδες, είναι πολύ πιθανή η έναρξη μιας μεσοπρόθεσμης διόρθωσης. Αγοραστές θα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στη ζώνη τιμών μεταξύ των δύο εκθετικών κινητών μέσων όρων 22 και 52 περιόδων, αν και ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στις 9,986.90 μονάδες.

Συνοψίζοντας, αν και το περιβάλλον μεσοπρόθεσμα ευνοεί την εξέταση αγοραστικών θέσεων, συγκεκριμένα τεχνικά σήματα προειδοποιούν να αναμένουμε πρώτα την κίνηση σε νέα υψηλά. Είναι πολύ πιθανή μια διόρθωση και οι αφορμές δυστυχώς υπάρχουν!

 

Περί κλασσικών διαγραμματικών σχηματισμών δείτε την ενότητα μαθημάτων, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video