Συμβόλαιο DAX (@FDAX): Ελλάδα; Ποια Ελλάδα; (ημερήσιο)

¨Σαν με κοιτάς από ψηλά¨, θα μπορούσαν να τραγουδούν οι επενδυτές στο συμβόλαιο του DAX, τους οποίους οι εξελίξεις στην Ελλάδα μάλλον αφήνουν αδιάφορους.

Συμβόλαιο DAX (@FDAX): Ελλάδα; Ποια Ελλάδα; (ημερήσιο)

Η μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου είναι ανοδική και η μεταβλητότητα βαίνει μειούμενη.

Σε εξέλιξη και κοντά στο υψηλό 52 εβδομάδων, βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός συσσώρευσης, Σημαία.

Αν η θεωρία επαληθευτεί, τότε η πρότερη τάση θα συνεχίσει και θα δούμε ακόμη υψηλότερες τιμές. Δεν θα προεξοφλήσουμε τίποτα όμως, αλλά θα αναμένουμε ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 10,857.5 μονάδες, πριν εξετάσουμε την έναρξη θέσεων αγοράς. Τιμή στόχος ο στρογγυλός αριθμός και ψυχολογικό όριο των 11,000 μονάδων.

Στον αντίποδα, οι πωλητές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τα παρακάτω:

1/ Ανοδική διάσπαση των 10,857.5 μονάδων αλλά επανείσοδο στα όρια της τρέχουσας συσσώρευσης και εν συνεχεία κίνηση κάτω από τις 10,553 μονάδες, θα δώσει ισχυρό σήμα πώλησης, ενώ η μεταβλητότητα αναμένουμε να είναι αυξημένη.

2/ Καθοδική ολοκλήρωση της τρέχουσας συσσώρευσης θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη χαμηλότερες τιμές, αν και θα πρέπει να αναμένουμε τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα γίνει η πρώτη, πριν βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, αγοραστές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από τις 10229 μονάδες, ενώ τελευταία γραμμή άμυνας θα είναι οι 9905.4 μονάδες, όπου έχουμε την σύγκλιση πολλών τεχνικών στηρίξεων.

Συνοψίζοντας, το κλίμα μεσοπρόθεσμα ευνοεί την έναρξη long θέσεων, αν και θα πρέπει να περιμένουμε το κατάλληλο σήμα. Επιπλέον, καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας τη φράση του Mark Twain:

What gets us into trouble is not what we don't know. It's what we know for sure that just ain't so.

Για το ημερολόγιό σας.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ OPTIONS ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, από την πλατφόρμα εκτέλεσης συναλλαγών TradeStation.


Γνωρίστε τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά των παραγώγων σε συνδυασμό με τεχνικές ακολουθίας της τάσης
Η κορυφαία πλατφόρμα συναλλαγών TradeStation Europe Limited, και σε συνεργασία με το περιοδικό TRADERS’, σας προσκαλεί σε αυτό το ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο στην Αθήνα την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Hilton (Αίθουσα Θάλεια 2), από τις 17.30 μέχρι τις 21.00. Θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των δικαιωμάτων προαίρεσης, τη χρήση τους και την πραγματική τους δυναμική, αποδομώντας τον μύθο τους! Επίσης θα μελετήσουμε την στρατηγική ακολουθίας της τάσης (trend following) η οποία συνδυάζει κινητό μέσο όρο και πολλαπλούς επενδυτικούς ορίζοντες. Θα πραγματοποιήσουμε live trading και χρήση των εργαλείων του TradeStation όπως RadarScreeen και Chart Trading. Τέλος, θα αναφερθούμε σε stop losses καθώς και σε τιμές στόχους.


Παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο [email protected] δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video