Συμβόλαιο EURO STOXX 50(@FESX): Κάνει κάποιος λάθος; (ημερήσιο)

Εμείς ή αυτοί; Τι στιγμή που το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει μεγάλες απώλειες και με αυξημένο τζίρο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται πέριξ του υψηλού 52 εβδομάδων.

Συμβόλαιο EURO STOXX 50(@FESX): Κάνει κάποιος λάθος; (ημερήσιο)
Δείχνοντας μικρή διάθεση για διόρθωση (έστω και ως συμπαράσταση), το συμβόλαιο του blue chip της ευρωζώνης παραμένει για τέταρτη συνεδρίαση πάνω από την προηγούμενη αντίσταση και πλέον στήριξη των 3305 μονάδων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες η διάσπαση να είναι έγκυρη.

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και η μεταβλητότητα αυξημένη.

Πρώτη στάση για την εξέταση θέσεων αγοράς σε περίπτωση κατοχύρωσης κερδών, είναι η ζώνη των 3305-3257 μονάδων, όπου τόσο η πρώην ισχυρή αντίσταση όσο και το επίπεδο που αντιστοιχεί στις δηλώσεις Draghi, θα πρέπει να λειτουργήσει ως στήριξη. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι ο όγκος και το open interest να βαίνουν μειούμενα.

Διάσπαση των παραπάνω θα ανοίξει το δρόμο για τις 3100 μονάδες και την επαναδοκιμασία του άνω ορίου του σχηματισμού Συμμετρικό Τρίγωνο, σε μια κλασσική κίνηση επιστροφής (throwback).

Στον αντίποδα, με διάσπαση των 3430 μονάδων, η ανοδική κίνηση του συμβολαίου θα συνεχιστεί, με τιμή στόχο το στρογγυλό αριθμό των 3500 μονάδων, μιας και η κίνηση γίνεται ουσιαστικά σε αχαρτογράφητα νερά.

Συνοψίζοντας, η απόκλιση στην συμπεριφορά μεταξύ ελληνικού και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι εντυπωσιακή. Είτε οι ξένοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει το τι συμβαίνει ή θα συμβεί στην Ελλάδα όσον αφορά την αλλαγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ή γνωρίζουν κάτι παραπάνω από εμάς. Ποντάρουν στο ότι θα γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και θα επιτευχθεί συμφωνία εντός της ευρωζώνης; Θεωρούν ότι οι συνέπειες από ενδεχόμενο Grexit θα είναι περιορισμένες και η διάδοση της κρίσης θα αποτραπεί; Έχουν το βλέμμα στον κ. Draghi αν προκύψουν τα δύσκολα; Δυστυχώς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε και οι τελευταίες δεν κάνουν καλό στο πορτοφόλι μας. Κάνουμε trade αυτό που βλέπουμε και όχι αυτό που πιστεύουμε και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η ευρωπαϊκές αγορές είναι σε μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση. Άρα προσοχή στις θέσεις short.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video