Πετρέλαιο (Brent Crude Oil-spot): Που θα κάτσει η μπίλια; (ημερήσιο)

Σύμφωνα με την Markit, εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών και υπηρεσιών, οι εισροές κεφαλαίων στα ETFs με έκθεση το πετρέλαιο έφθασαν τον 12/2014 στα $1.7bn, ενώ για τον 01/2015, το παραπάνω νούμερο μάλλον θα ξεπεραστεί.

Πετρέλαιο (Brent Crude Oil-spot): Που θα κάτσει η μπίλια; (ημερήσιο)

Αν ανήκετε στους παραπάνω επενδυτές, τότε είμαστε κοντά στον πάτο, αν δεν τον έχουμε ήδη βρει.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν τιμές και κάτω από τα $40/βαρέλι, με την Nomura Securities να δίνει τιμή στόχο τα $30/βαρέλι.

Προς το παρόν, το πετρέλαιο κινείται ακόμη εντός ενός καθοδικού καναλιού, ενώ και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη αν και δείχνει μικρά σημάδια αποκλιμάκωσης.

Ανοδική διάσπαση του καθοδικού καναλιού και κλείσιμο περιόδου πάνω από τα $52.53/βαρέλι, θα δώσει σήμα ανοδικής αντίδρασης, με την πρώτη αντίσταση να εντοπίζεται στα $58.55-$63.72/βαρέλι.

Προσοχή όμως! Η επικρατούσα τάση είναι καθοδική, συνεπώς η εξέταση θέσεων αγοράς θα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα και σαφώς ορισμένη στρατηγική εξόδου.

Επειδή όμως εχθρός του χαμηλού είναι το χαμηλότερο, διάσπαση των $46.41/βαρέλι θα ανοίξει το δρόμο για το κάτω όριο του καναλιού και το ψυχολογικό όριο των $40/βαρέλι.

Συνοψίζοντας, όπως και με κάθε συναλλαγή μας, καλό θα είναι να αποφεύγουμε τις εικασίες και την προεξόφληση, περιμένοντας την αγορά να μας πει πότε ο πάτος έχει βρεθεί.

Δείτε αναλυτική λίστα με τα ETFs που έχουν έκθεση σε πετρέλαιο, εδώ.

Περί ETFs, σε δύο αναλυτικά άρθρα-οδηγούς του περιοδικού TRADERS΄, εδώ και εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video