Δείκτης Δολαρίου (Dollar Index): Άρχισαν τα όργανα; (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Με την εγχώρια πολιτική σκηνή να έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε παλκοσένικο, ένας πραγματικός οργανοπαίχτης των διεθνών αγορών, έπαιξε εχθές το δικό του σκοπό και οι αγορές χόρεψαν αντίστοιχα.

Δείκτης Δολαρίου (Dollar Index): Άρχισαν τα όργανα; (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Οι δηλώσεις της κα Yellen ικανοποίησαν τους επενδυτές, οι οποίοι αντέδρασαν θετικά, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των βασικών νομισμάτων, δοκιμάζοντας τα πρόσφατα υψηλά του.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός κεριών καθοδικής αντιστροφής, Dark Cloud Cover, πλησίον της ισχυρής ζώνης αντίστασης των 88.78-89.62 μονάδων. Το αν θα επιβεβαιωθεί στις επόμενες περιόδους μένει να αποδειχθεί, γι’ αυτό και από την πλευρά μας τηρούμε στάση αναμονής στην έναρξη νέων θέσεων με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Αγοραστές του δολαρίου θα γίνουμε μόνο στην περίπτωση διάσπασης και κλεισίματος περιόδου πάνω από τις 89.62 μονάδες, στην οποία το παραπάνω στήσιμο θα ακυρωθεί. Τιμή στόχος η αντίσταση των 92.64 μονάδων (δεν φαίνεται στο διάγραμμα).

Στον αντίποδα, αντιστροφή του κλίματος και κίνηση κάτω από τις 87.63 μονάδες (δεν απαιτείται κλείσιμο), θα μας βρει πωλητές με στηρίξεις να εντοπίζουμε στη ζώνη των 85.79-84.75 μονάδων.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη, με τάσεις ανοδικές, ενώ η απόσταση του δείκτη από τον ΕΜΑ 52 περιόδων συνιστά επιφυλακή μιας και βρίσκεται σε υψηλά και μη διατηρήσιμα επίπεδα.

 

To περιοδικό TRADERS’ σας προσκαλεί σε δυο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια στα πλαίσια του Money Show Hilton, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και με την παρακάτω θεματολογία:

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Ερατώ Α
12μμ-2μμ
Η χρήση των options –αποδομώντας τους μύθους τους


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου
Αίθουσα Ερατώ Α
4μμ-6μμ
Τεχνική ανάλυση –στρατηγικές ανοδικής/καθοδικής αντιστροφής

Περάστε απο το περίπτερό μας για το ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο του τεύχους Δεκεμβρίου

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video