FTSE/XA Large Cap (.ATF): Κάτι καινούργιο; (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται σε ατασική περίοδο και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη αν και βαίνει μειούμενη.

FTSE/XA Large Cap (.ATF): Κάτι καινούργιο; (ημερήσιο διάγραμμα)

Το παραπάνω δείχνει ότι όλες οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν ενσωματωθεί στις τιμές, με την αγορά να περιμένει τον νέο καταλύτη που θα καθορίσει την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης.

Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται σε δύο επίπεδα τιμών, η έγκυρη διάσπαση των οποίων θα σηματοδοτήσει την συνέχιση ή μη της πρότερης καθοδικής τάσης.

Το ανοδικό σενάριο θα ισχύσει όταν ο δείκτης κινηθεί πέραν των 336.27 μονάδων, Rd1, στην ισχυρή αντίσταση των οποίων συγκλίνουν το επίπεδο διόρθωσης Fibonacciκατά 38.2% της κίνησης από τα υψηλά του 03/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014 και η καθοδική γραμμή τάσης, FTd1. Επόμενη αντίσταση είναι οι 390 μονάδες, Rd2, όπου εντοπίζουμε το τοπικό υψηλό του 09/2014 και την καθοδική γραμμή τάσης FTd2, η οποία όμως δεν είναι έγκυρη ακόμη. Πιο πριν το επίπεδο διόρθωσης Fibonacciκατά 61.8% της κίνησης από τα υψηλά του 03/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014 θα προκαλέσει πωλητές και κάποια κατοχύρωση κερδών.


Στον αντίποδα και αν λευκός καπνός δεν βγει από το Παρίσι (ή οπουδήποτε αλλού) ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στις 277.08 μονάδες, Sd1. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση διάσπασής τους μιας και σε κοντινή απόσταση ¨καραδοκεί¨ η ισχυρή ζώνη στήριξης των 263.12 – 252.61 μονάδων (αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής). Έγκυρη διάσπαση και της παραπάνω θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων.

Αν και στη θεωρία η στρατηγική του αγοράζω στο κάτω όριο της συσσώρευσης και πουλάω στο άνω ακούγεται απλή, στην πράξη είναι αρκετά πιο δύσκολη. Με την μέχρι στιγμής εξέλιξη του FTSE/XALargeCapκαι τις μερικές ανόδους/καθόδους που έχει εμφανίσει (partialrises/declines) η έναρξη θέσεων στο μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα καλό θα είναι να αποφευχθεί. Ας περιμένουμε στις άκρες, αφήνοντας τα πορτοφόλια άλλων να καθορίσουν αν ο περίφημος καπνός από το Παρίσι, την Συγγρού, τη Κουμουνδούρου ή τη Χαριλάου Τρικούπη είναι λευκός, γκρι ή μαύρος.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video