Χρυσός (XAUUSD): Θα καταφέρει να αποδεσμευτεί;

Οι αναλύσεις που προβλέπουν περαιτέρω πτώση του χρυσού αυξάνονται, ενώ όλο και περισσότεροι αρθρογράφοι, φανατικοί gold bugs αναθεωρούν τη στάση τους.

Χρυσός (XAUUSD): Θα καταφέρει να αποδεσμευτεί;

Μακροπρόθεσμη τάση (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο σχόλιό μας, κρίσιμα σημεία καμπής δεν κατοχυρώνονται-διασπώνται με ευκολία.

Έτσι και στον χρυσό, η σημαντική μακροπρόθεσμη στήριξη των 1180 $/ουγγιά αναμένουμε να ¨ταλαιπωρήσει¨ περαιτέρω όσους επενδυτές έχουν ποντάρει σε συνέχιση της καθόδου. Ο σχηματισμός κεριών ανοδικής αντιστροφής Hammer δείχνει την εμφάνιση αγοραστών, ενώ εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τα 1178.65 $/ουγγιά, θα ανοίξει το δρόμο για την καθοδική γραμμή τάσης FTw1, πέριξ των 1215 $/ουγγιά, όπου και εντοπίζουμε την επόμενη αντίσταση.

Προσοχή όμως! Η μακροπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

Με συνέχιση των πωλήσεων και απουσίας μακροπρόθεσμων στηρίξεων σε κοντινά επίπεδα, η προσοχή μας θα στραφεί αρχικά σε ψυχολογικό επίπεδο τιμής και δη τα 1100 $/ουγγιά.

 

Μεσοπρόθεσμη τάση (ημερήσιο διάγραμμα)

Καθοδική είναι η τάση και στον μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, ενώ η αυξημένη μεταβλητότητα δείχνει ότι το νέο σημείο ισορροπίας ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση θα συναντήσει κατοχύρωση κερδών στη ζώνη μεταξύ των δύο ΚΜΟ των 22 και 52 περιόδων, πέριξ των 1200 $/ουγγιά.

Στον αντίποδα με συνέχιση των πωλήσεων, θα δοκιμαστεί το ψυχολογικό όριο των 1100 $/ουγγιά.

 

Βραχυπρόθεσμη τάση (4ωρο διάγραμμα)

Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει και το τετράωρο διάγραμμα, με την τάση να είναι καθοδική και την μεταβλητότητα μειωμένη.

Κίνηση όμως πέραν των 1178.65 $/ουγγιά, Ri1, θα σημάνει την αντιστροφή της από πτωτική σε ανοδική με επόμενη αντίσταση να εντοπίζουμε στα επίπεδα τιμής της καθοδικής γραμμής τάσης FTi1, πέριξ των 1900$/ουγγιά, αν και η τελευταία δεν είναι έγκυρη ακόμη.

Με συνέχιση των πωλήσεων και διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης RTi1, το πολύτιμο μέταλλο θα δοκιμάσει την βραχυπρόθεσμη στήριξη των 1132 $/ουγγιά.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video