S&P 500 (@ES): Θα δούνε ευκαιρίες; (ημερήσιο διάγραμμα)

Το συμβόλαιο του αμερικανικού δείκτη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής, έχοντας ήδη διασπάσει τη σημαντική στήριξη των 1882.25 μονάδων.

S&P 500 (@ES): Θα δούνε ευκαιρίες; (ημερήσιο διάγραμμα)
Προσοχή όμως! Κύριο χαρακτηριστικό των σημερινών αγορών είναι ότι διασπάσεις κρίσιμων σημείων καμπής είναι περισσότερες, αλλά λιγότερο αξιόπιστες.

Το χθεσινό εσωτερικό κερί δείχνει αβεβαιότητα, ενώ ο συνδυασμός του όγκου με το εύρος τιμής, μαρτυρά ότι ναι μεν αρκετοί αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά οι πωλητές είναι ακόμη παρόντες.

Η απομάκρυνση του συμβολαίου από τον ΕΜΑ 22 περιόδων σε υπερ-πουλημένα επίπεδα και η κίνηση του Stochastic Slow (10,5,5)<20, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες. Σήμα όμως για κάτι τέτοιο δεν έχει δοθεί ακόμη, ενώ με την μέχρι στιγμής εικόνα θα πρέπει να περιμένουμε κλείσιμο πάνω από τις 1892.75 μονάδες, για να εξετάσουμε την έναρξη long θέσεων με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Στον αντίποδα, με συνέχιση των πωλήσεων και ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 1873.65 μονάδες, θα ανοίξει ο δρόμος για τις 1828.75 μονάδες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η μεταβλητότητα είναι αυξημένη. Προσοχή λοιπόν στη διαχείριση των θέσεών μας τόσο κατά την κατοχύρωση κερδών, όσο κυρίως κατά την τοποθέτηση των εντολών stop loss.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video