EURO STOXX 50 (@FESX): Θα τα καταφέρουν; (ημερήσιο διάγραμμα)

Με την πλάστιγγα ακόμη να μην έχει γείρει αποφασιστικά προς την μία ή την άλλη πλευρά, η προσοχή μας στρέφεται στη διάσπαση ή μη κρίσιμου σημείου καμπής.

EURO STOXX 50 (@FESX): Θα τα καταφέρουν; (ημερήσιο διάγραμμα)

Στην συνεδρίαση της 23/9 οι επενδυτές με ένα κερί μεγάλου εύρους και με ιδιαίτερη δυναμική δοκίμασαν την στήριξη των 3190 μονάδων. Την 24/9 όμως αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους, ανακάμπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών, ενώ ο σχηματισμός κεριών ανοδικής αντιστροφής Piercing Line, προϊδέασε για ακόμη υψηλότερες τιμές, αρκεί να επιβεβαιώνονταν. Στην χθεσινή συνεδρίαση και ελέω Wall Street, οι πωλητές επανήλθαν ακόμη πιο δυναμικά, ωθώντας το συμβόλαιο του EURO STOXX 50 ξανά στη ζώνη στήριξης των 3209-3179, SZd1.

Ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 3179 μονάδες, θα επιβεβαιώσει το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, με το συμβόλαιο να δοκιμάζει μεσοπρόθεσμα την στήριξη των 2957 μονάδων.

Αντιθέτως, αδυναμία να κινηθεί χαμηλότερα (με τον ΕΜΑ 52 περιόδων να δίνει μια χείρα βοηθείας στην ζώνη στήριξης Sd1) και ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 3249 μονάδες, θα σηματοδοτήσει την υπερίσχυση των αγοραστών παρά την αρνητική ειδησιογραφία. Στόχος ανόδου είναι η ισχυρή αντίσταση των 3306 μονάδων, Rd1, όπου εντοπίζουμε το προηγούμενο υψηλό και δύο αποτυχημένες δοκιμασίες του.

Περί Pircing Line και γενικά σχηματισμών κεριών, εδώ.

Περί συμβολαίου EURO STOXX 50, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video