Spot XAU/USD (χρυσός): Πάμε για την τρίτη; (ημερήσιο διάγραμμα)

Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και η μεταβλητότητα σταδιακά αυξάνει. Η προσοχή μας εστιάζεται στην δοκιμασία κρίσιμου σημείου καμπής.

Spot XAU/USD (χρυσός): Πάμε για την τρίτη; (ημερήσιο διάγραμμα)
Σκούρα τα πράγματα για τους απανταχού gold bugs, οι οποίοι παρά την γεωπολιτική αστάθεια, βλέπουν το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί σε χαμηλά τριμήνου.

Πλέον δοκιμάζεται η ισχυρή στήριξη των 1240 $/ουγγιά, Sd3, διάσπαση της οποίας θα ανοίξει το δρόμο για την τρίτη επαναδοκιμασία του χαμηλού των 1180 $/ουγγιά, Sd1.

Αν και η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική, ο συνδυασμός της παραπάνω στήριξης και η κίνηση του Stochastic Slow (10,5,5) σε υπερ-πουλημένα επίπεδα, είναι πιθανό να προσελκύσουν αγοραστές. Στην περίπτωση αυτή η ανοδική αντίδραση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια κίνηση κόντρα στην επικρατούσα τάση με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαχείριση των θέσεών μας. Πρώτη αντίσταση εντοπίζουμε στην καθοδική γραμμή τάσης FTd1, αν και η τελευταία δεν είναι έγκυρη ακόμη, ενώ ουσιαστική κατοχύρωση κερδών αναμένουμε στα 1287 $/ουγγιά, Rd2.

Λόγω του ότι η μεσοπρόθεσμη στήριξη Sd1, είναι ισχυρή, απαιτείται η χρήση ενός φίλτρου τιμής κλεισίματος, χρόνου ή δυναμικής για να αυξήσουμε τις πιθανότητες ενδεχόμενη καθοδική της διάσπαση να είναι έγκυρη. Περισσότερα για τα φίλτρα επιβεβαίωσης στο άρθρο του περιοδικού TRADERS’, επιλέγοντας εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video