S&P 500: Θα αποφασίσει επιτέλους; (ημερήσιο διάγραμμα)

¨Μόλις λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά¨, ή οι αγοραστές έχασαν το ενδιαφέρον τους;

S&P 500: Θα αποφασίσει επιτέλους; (ημερήσιο διάγραμμα)
Με το σχόλιο της 27/8 είχαμε επισημάνει ως πιθανότερο σενάριο αυτό της εισόδου σε μια φάση μεσοπρόθεσμης συσσώρευσης, έως ότου εμφανισθεί ο καταλύτης που θα καθορίσει την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης.

Κινούμενος σε ένα στενό εύρος τιμών πέριξ των 2000 μονάδων, ο αμερικανικός δείκτης δείχνει ακόμη αναποφάσιστος για το τι μέλλει γενέσθαι (βλέπε τα κεριά με τις μεγάλες άνω και κάτω σκιές) . Από την μία, η διατήρηση για δέκα περίπου συνεδριάσεις πάνω από την πρώην αντίσταση και πλέον στήριξη των 1991.39 μονάδων, Sd1, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες η διάσπαση να είναι έγκυρη. Από την άλλη όμως και για να παραμείνει σε ισχύ το μεσοπρόθεσμο ανοδικό σενάριο, θα πρέπει σύντομα να καταγράψει κλείσιμο πάνω από τις 2011.17 μονάδες, ανοίγοντας το δρόμο για το επόμενο ψυχολογικό όριο των 2050 μονάδων.

Αντιθέτως, κίνηση και ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 1991.39 μονάδες, Sd1, θα σηματοδοτήσει την υπερίσχυση των πωλητών, με την προσοχή μας να στρέφεται στη δυναμική με την οποία θα γίνει η παραπάνω καθοδική διάσπαση. Μεσοπρόθεσμη στήριξη εντοπίζουμε στις 1958.36 μονάδες, Sd3, αν και πιο πριν, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κεριών, ενδεχομένως να υποδείξουν κι άλλα σημεία καμπής.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video