EURO STOXX 50: Θα βοηθήσει ο κ. Draghi; (ημερήσιο διάγραμμα)

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Ο EURO STOXX 50 δοκιμάζει κρίσιμο σημείο καμπής, ενώ η ομιλία του κ. Draghi θα καθορίσει εν πολλοίς, την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης.

EURO STOXX 50: Θα βοηθήσει ο κ. Draghi; (ημερήσιο διάγραμμα)
Ο δείκτης δοκιμάζει την ισχυρή αντίσταση των 3223.88 μονάδων Rd3 και συνάμα την συνέχιση ή μη της μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης. Το χθεσινό ανοδικό κερί με το μεγάλο εύρος και το λευκό σώμα δείχνει δυναμική, αν και τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να μας απατούν. Η άνω σκιά και η αδυναμία να κλείσει πάνω από την Rd3, δείχνει την εμφάνιση πωλητών αποτυπώνοντας έτσι την επιφυλακτικότητα των επενδυτών απέναντι στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Το παραπάνω ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο συμβόλαιο του EURO STOXX 50 (παραδόσεως Σεπτεμβρίου), το open interest μειώθηκε δραματικά δείχνοντας την απροθυμία των επενδυτών να τοποθετηθούν πριν την ομιλία του κ. Draghi.

Αν ο τελευταίος ξαφνιάσει ευχάριστα τις αγορές και ο δείκτης κινηθεί και κλείσει πάνω από τις 3223.88 μονάδες, επόμενη αντίσταση εντοπίζουμε στις 3325.50 μονάδες, Rd1.

Αντιθέτως, διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης RTd2 και κίνηση κάτω από το χθεσινό χαμηλό και δη τις 3190.74 μονάδες, θα σημάνει χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, με τον δείκτη να δοκιμάζει τις 3139.10 μονάδες, Sd1.

Η ομιλία του κ. Draghi αναμένουμε να προκαλέσει προσωρινά μεγάλη μεταβλητότητα, ενώ ο τελευταίος φημίζεται για την ικανότητά του να εκπλήσσει τους επενδυτές με τις δηλώσεις του. Δεν προεξοφλούμε καμιά εξέλιξη αλλά αναμένουμε τα πορτοφόλια άλλων να καθορίσουν αν τα λεγόμενά του δικαιολογούν long ή short τοποθετήσεις.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video