DAX: Επαναπροσδιορίζοντας την στρατηγική μας. (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Ευκαιρία για αγορά στην πτώση ή προάγγελος αλλαγής της τάσης; Πριν προεξοφλήσουμε την μελλοντική κίνηση, ας περιμένουμε την διάσπαση σημαντικών σημείων καμπής.

DAX: Επαναπροσδιορίζοντας την στρατηγική μας. (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Η έγκυρη διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης RTw2, σηματοδοτεί το τέλος της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης και την είσοδο του δείκτη σε μια φάση συσσώρευσης, τα όρια της οποίας μένει να καθορισθούν.

Ο συνδυασμός της ισχυρής στήριξης πέριξ των 9000 μονάδων, Sw1 και της κίνησης του DAX σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμής (Stochastic Slow (12,4,4)<20), ευνοεί το ανοδικό σενάριο, αν και σήμα ακόμη δεν έχει δοθεί. Ο παραπάνω ταλαντωτής είναι ακόμη κάτω από το όριο του 20, ενώ η μη εμφάνιση λευκών κεριών με μεγάλο σχετικά σώμα και μικρές σκιές, δείχνει ότι κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Πριν την επαναδοκιμασία των 10050.98 μονάδων, Rw1, πωλητές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους τόσο στα όρια της ανοδικής γραμμής τάσης RTw2, η οποία θα λειτουργήσει ως αντίσταση, όσο και στις 9704.01 μονάδες.

Στον αντίποδα, εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τις 9000 μονάδες, Sw1, θα αφήσει πίσω τον ΕΜΑ 52 περιόδων, ανοίγοντας το δρόμο για τις 8500 μονάδες, Sw1.

Λόγω της μακροπρόθεσμης τεχνικής εικόνας, προσοχή στην έναρξη και διαχείριση των θέσεών μας. Θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από στρατηγικές εξόδου με βάση τον χρόνο, συγκεκριμένη τιμή στόχο ή την μεταβλητότητα και ¨σφιχτά¨ stop loss.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις στρατηγικές εξόδου στο γνωστό σημείο, πατώντας εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video