logoTraders
Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις του περιοδικού TRADERS’, παρακαλώ πατήστε εδώ για να εγγραφείτε δωρεάν

Τα μυστικά των δυαδικών δικαιώματων

Πώς μπορούμε να τα «εκμεταλλευτούμε». Οι συναλλαγές και η... εκπαίδευση σε αυτά.

Τα μυστικά των δυαδικών δικαιώματων

Μιλήσαμε με την Emma Morris, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της 24option, και μας εξήγησε τι είναι τα δυαδικά δικαιώματα και πώς πρέπει να τα συναλλασσόμαστε.

» TRADERS´: Η 24option ξεκινάει φέτος μια συνεργασία με τον μύθο της αντισφαίρισης Μπόρις Μπέκερ. Μπορείτε παρακαλώ να μας εξηγήσετε τι περιλαμβάνει αυτή και πώς ήρθατε σε επαφή μαζί του. Η αντισφαίριση και οι συναλλαγές μοιάζουν ασύμβατα, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και τις συναλλαγές, όπως συμβαίνει με τη συνεργασία σας με τη Γιουβέντους.

Morris: Σε σχέση με τους συνεργάτες που επιλέγουμε, νομίζω ότι δεν μετράει τόσο το άθλημα όσο η προσωπικότητα - στην προκειμένη περίπτωση, ο κύριος Μπέκερ. Εξάλλου, ως η κορυφαία εταιρεία μπρόκερ για δυαδικά δικαιώματα στοχεύουμε σε συνεργασίες με τους καλύτερους και νομίζω ότι η συγκεκριμένη συνεργασία μιλάει από μόνη της. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας, θα προσφέρουμε ευκαιρίες για σπουδαίους διαγωνισμούς συναλλαγών κάθε εβδομάδα και ο κύριος Μπέκερ θα ασχολείται με την προώθησή τους. Όσο για το γεγονός ότι η αντισφαίριση δεν αποτελεί «κλασική σχέση», θα έλεγα ότι αυτό μπορεί να είναι καλό, επειδή θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε μια νέα μαζική αγορά. Ο κύριος Μπέκερ είναι ο νεότερος σε ηλικία νικητής του Wimbledon στην ιστορία, και το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι μεγάλες επιτυχίες είναι εφικτές ακόμη και σε νεαρή ηλικία, εφόσον εργαζόμαστε με αρκετή επιμέλεια και ταλέντο.

TRADERS´: Υπάρχουν συσχετισμοί μεταξύ του αθλητισμού και των συναλλαγών, όπως η φιλοδοξία, οι συνθήκες ή η διαρκής εκπαίδευση;

Morris: Απολύτως! Η φιλοδοξία καθοδηγεί την εξάσκηση και αποτελεί παράγοντα για τη διασφάλιση επιτυχούς εξάσκησης για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτυχία. Κοιτάξτε, θέλουμε να πετύχουν ΟΛΟΙ οι πελάτες μας αλλά, όπως συνέβη με τον κύριο Μπέκερ, είναι στα χέρια τους να το κάνουν πραγματικότητα. Έτσι τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία – από μια βραβευμένη πλατφόρμα έως ανάλυση σε πραγματικό χρόνο κι ένα κέντρο μαζικής εκπαίδευσης – και έχουν απεριόριστη πρόσβαση στη χρήση όλων αυτών των πόρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

TRADERS´: Πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση για αρχάριους των συναλλαγών και ποιες συμβουλές θα τους δίνατε;

Morris: Νομίζω ότι αν κάποιος είναι αρχάριος σε οτιδήποτε, η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική. Έτσι, εάν κάποιος ξεκινάει τώρα τις συναλλαγές και επενδύει τα χρήματα που κέρδισε με κόπο, η εκμάθηση της χρήσης των εργαλείων που παρέχουμε και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίον λειτουργούν οι αγορές θα πρέπει να αποτελούν το πρωταρχικό του μέλημα. Μια καλή συμβουλή είναι μια απλή συμβουλή: Απλά επισκεφθείτε το κέντρο εκπαίδευσής μας και αρχίστε να παρακολουθείτε τα βίντεο για συναλλαγές. Είναι εύκολο να κατανοηθούν και απολαυστικά. Τούτου λεχθέντος, ας γίνει σαφές ότι οι συναλλαγές δυαδικών δικαιωμάτων δεν είναι πυρηνική φυσική κι άρα δεν χρειάζεται να αφιερώνετε τις μέρες σας στην εκπαίδευση. Πρέπει απλά να αποκτήσετε μια σταθερή βάση από την οποία θα μπορείτε να εξελιχθείτε – όπως είναι ένας δωρεάν demo λογαριασμός που σας επιτρέπει να συναλλάσσεστε με εικονικά χρήματα και να μαθαίνετε στην πορεία.

TRADERS´: Αν οι συναλλαγές δυαδικών δικαιωμάτων δεν είναι πυρηνική φυσική όπως είπατε, μπορείτε παρακαλώ να μας εξηγήσετε με απλό τρόπο τι είναι τα δυαδικά δικαιώματα και πώς πρέπει να τα συναλλασσόμαστε;

Morris: Βασικά, όλα έχουν να κάνουν με την απόφαση ενός επενδυτή για το αν θα συμβεί κάτι ή όχι. Για παράδειγμα, ένας επενδυτής που ενδιαφέρεται για τη Google επενδύει X ποσό δολαρίων και αποφασίζει αν η τιμή της Google θα ανέβει ή θα πέσει σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι τα δυαδικά δικαιώματα και μπορείτε να επενδύσετε σε ξένο συνάλλαγμα, σε μετοχές, σε εμπορεύματα και δείκτες. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

TRADERS´: Με ποιους τρόπους διακρίνονται τα δυαδικά δικαιώματα από τα συνήθη; Υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα κατά τη συναλλαγή δυαδικών δικαιωμάτων;

Morris: Όπως συμβαίνει με οποιεσδήποτε συναλλαγές, υπάρχουν διαχειρίσιμοι κίνδυνοι. Σε αντίθεση με τα συνήθη δικαιώματα, στους δυαδικούς επενδυτές ποτέ δεν ανήκει το επενδυτικό προϊόν που συναλλάσσονται, γεγονός που παρέχει προστασία. Η συναλλαγή δυαδικών δικιωμάτων παρέχει στους επενδυτές μια μοναδική ευκαιρία επένδυσης στα προϊόντα που θέλουν για την τιμή που θέλουν. Όταν συναλλάσσεστε μετοχές, πρέπει να αγοράζετε στην τιμή του μεριδίου και με κανέναν τρόπο δε γνωρίζετε το κέρδος κατά την εξαργύρωση. Με τα δυαδικά δικαιώματα μπορείτε να επιλέγετε το ποσό της επένδυσής σας και να γνωρίζετε αμέσως το αναμενόμενο κέρδος, γεγονός που βοηθά τους επενδυτές να παρακολουθούν τα κεφάλαιά τους και να αποφεύγουν εκπλήξεις.

TRADERS´: Η 24option μόλις άνοιξε ένα νέο γραφείο στο κεντρικό Λονδίνο. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό το βήμα για εσάς; Και ποια νομίζετε ότι θα είναι τα οικονομικά «hotspots» στα επόμενα χρόνια;

Morris: Κάθε φορά που μια εταιρεία ανοίγει ένα γραφείο, ανεξάρτητα από τον κλάδο ή την περιοχή, το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους πελάτες της. Κι αυτό γιατί πέραν του ό,τι δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας στην παροχή προσωπικής βοήθειας και υποστήριξης στους τοπικούς επενδυτές, ισχυροποιεί τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη των στόχων της και τη διατήρηση ηγετικής θέσης στον κλάδο. Όσον αφορά το Λονδίνο, είναι γεγονός ότι αποτελεί σπουδαίο χρηματοπιστωτικό κέντρο και ως η κορυφαία εταιρεία μπρόκερ σε δυαδικά δικαιώματα, είναι λογικό η 24option να διαθέτει ένα γραφείο εκεί.

TRADERS´: Έχετε άλλα σχέδια ;

Morris: Έχουμε τόσα πολλά σχέδια, πολλά από τα οποία λαμβάνουν ήδη χώρα, ώστε θα χρειαζόμουν μια ξεχωριστή συνέντευξη για να τα απαριθμήσω όλα! Ωστόσο, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα εφαρμογή iOS/Android γιατί οι πελάτες μας πραγματικά επωφελούνται από την αδιάλειπτη πρόσβαση στις αγορές, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται! Επίσης, διατίθενται περισσότερα επενδυτικά προϊόντα προς συναλλαγή και ενσωματώσαμε τη δυνατότητα σάρωσης πιστωτικών καρτών.

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή με ενθουσιάζει τόσο πολύ επειδή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αφοσίωσης μας στο να παρέχουμε στους πελάτες μας αυτό που θέλουν, το οποίο είναι η δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών χωρίς περιορισμούς, σε ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον. Επίσης, προσφέρουμε σε όλους τους νέους χρήστες της εφαρμογής $24 δωρεάν, ώστε η πρώτη θέση που ανοίγουν στην εφαρμογή να είναι, τρόπον τινά, «κερασμένη» από εμάς. «

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video