Οι όροι εισαγωγής της Dimand στο Χρηματιστήριο

Με δημόσια προσφορά και παράλληλη διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων θα επιχειρηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Στο 35% το free float.

Οι όροι εισαγωγής της Dimand στο Χρηματιστήριο

Εν αναμονή της έγκρισης της αίτησης που έχει υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑ βρίσκεται η Dimand ΑΕ, ο πλέον δραστήριος developer ακινήτων της εγχώριας αγοράς, η οποία έχει προσδιορίσει εν μέρει τους όρους εισαγωγής της. 

Ειδικότερα, σκοπεύει μέσω δημόσιας προσφοράς και παράλληλης διάθεσης μικρού μέρους της έκδοσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων να κάνει το ντεμπούτο της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που συνήλθε στις 22 Μαρτίου 2022, αποφασίστηκε η Dimand να προχωρήσει στην έκδοση 6.538.100 νέων κοινών μετοχών. 

Η ίδια συνέλευση ενέκρινε το αίτημα εισαγωγής και προσδιόρισε πως η έκδοση θα καλυφθεί με δημόσια προσφορά και παράλληλη διάθεση μέρους των νέων μετοχών στο προσωπικό ή ως 100 συνεργάτες. 

Εφόσον το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, η Dimand θα διαθέτει 18.680.300 κοινές μετοχές, και το 35% εξ αυτών θα αποτελεί free float, ενώ 4.048.200 προνομιούχες μετοχές -που συμπεριλαμβάνονται στο παραπάνω ποσοστό του 35%- θα διατεθούν στον κύκλο συνεργατών. 

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Ε.Κ. στις 7 Απριλίου του 2022. Ανάδοχοι της έκδοσης προς το παρόν είναι οι Alpha Bank και Eurobank, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα συμπορευτούν και η Εθνική και η Πειραιώς, καθώς η συγκεκριμένη δημόσια εγγραφή -εκ φύσεως και εκ θέσεως- θα συγκεντρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η εταιρεία διαθέτει στρατηγικές συνεργασίες τόσο με την EBRD, η οποία αύξησε τη συμμετοχή της στο τέλος του χρόνου, όσο και με το HIG Fund ενώ διαθέτει χρονοδιάγραμμα έργων ανάπτυξης ακινήτων που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ για την προσεχή τετραετία.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video