Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Στις αναλύσεις τους, οι χρηματιστηριακές τα χαρακτηρίζουν ισχυρά και καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τουλάχιστον τον διπλασιασμό της κερδοφορίας της Mytilineos για το 2022, εκτιμά η Citi σε ανάλυσή της, μετά τη δημοσιοποίηση των μεγεθών για το πρώτο τρίμηνο.

Ο αναλυτής περιμένει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κυρίως στον τομέα του αλουμινίου και των ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι η Μεταλλουργία κατέγραψε το πρώτο από μία σειρά τρίμηνων ρεκόρ στην κερδοφορία, οδηγούμενη από τις υψηλές τιμές (LME και Premia) και την πολύ χαμηλή βάση κόστους και ότι η κερδοφορία του Τομέα της Ενέργειας εμφανίζεται ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

H Citi διατηρεί σύσταση «αγοράς».

Από την πλευρά της, η Euroxx έχει θέσει τιμή-στόχο για τη μετοχή τα €23,8 (σ.σ. ανοδικό περιθώριο της τάξης του 35%). Η ανάλυση εστιάζει στη συνέχιση των «δυνατών» αποτελεσμάτων, από πλευράς κερδών, για ακόμα ένα τρίμηνο, ενώ τονίζει και την επερχόμενη επικαιροποίηση της πρόβλεψης για την κερδοφορία της εταιρείας το 2022.

Στις αναλύσεις τους, οι χρηματιστηριακές χαρακτηρίζουν ισχυρά και καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς τα αποτελέσματα. Σημειώνουν ιδιαίτερα τις ισχυρές επιδόσεις των τομέων της Μεταλλουργίας και του Power & Gas, δίνοντας έμφαση αντίστοιχα στο χαμηλό κόστος παραγωγής και στην υψηλή αποδοτικότητα των μονάδων της Mytilineos.

Για παράδειγμα η Πειραιώς επισημαίνει τον υγιή ισολογισμό παρά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η Axia, το μεγάλο ανεκτέλεστο που φτάνει τα 2,4 δισ. ευρώ (υπογεγραμμένο το 1,1 δισ.).

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video