Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τις αλλαγές στον MSCI Greece

Διαφορετική προσέγγιση από την αντίστοιχη της Société Générale από τον αμερικανικό οίκο για τις αποφάσεις που θα ανακοινώσει ο MSCI στις 12 Μαΐου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον δείκτη ελληνικού ενδιαφέροντος.

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για τις αλλαγές στον MSCI Greece

H αμερικανική Morgan Stanley τοποθετεί χαμηλά την πιθανότητα αλλαγών στον βασικό δείκτη MSCI Greece, αναφορικά με την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας και της διαγραφή αντίστοιχα της Jumbo. Η εκτίμηση της Morgan Stanley είναι πιο επιφυλακτική από την αντίστοιχη της Société Générale αναφορικά με την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας, ενώ δεν κάνει καμία αναφορά σε Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια. Το consensus στην αγορά εκτιμά ότι τόσο ο τίτλος της ΕΤΕ όσο και της Μυτιληναίος θα εισέλθουν στον δείκτη MSCI Greece τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική Morgan Stanley δίνει χαμηλή πιθανότητα για την προσθήκη της Εθνικής Τράπεζας στον «μεγάλο» δείκτη MSCI Greece. «Η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece και η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι κοντά στο κατώτατο όριο για τον μεγαλύτερο (standard) δείκτη. Ωστόσο, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή της Jumbo. Αυτό συμβαίνει λόγω του μέγιστου αριθμού εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν στον δείκτη -επί του παρόντος 6, που είναι ήδη ο αριθμός των μετοχών του δείκτη», εξηγεί η Morgan Stanley.

Επιπλέον, σημειώνει ότι η κεφαλαιοποίηση των μετοχών σε free float είναι επίσης πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο. «Εάν προστεθεί η ΕΤΕ στον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εισροές ύψους 148 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 10 ημερών για την κάλυψη», εκτιμά η MS.

Αναφορικά με τη διαγραφή της Jumbo, επίσης η MS δίνει χαμηλή πιθανότητα. Η πλήρης χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ήταν οριακά πάνω από το ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί στη μικρή κεφαλαιοποίηση. «Συνεπώς, η μετοχή μπορεί να διαγραφεί, αν το κατώτατο όριο που θεωρείται από την MSCI για αυτή την αναπροσαρμογή είναι υψηλότερο από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στους υπολογισμούς μας -αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10%, το οποίο είναι απίθανο κατά την άποψή μας», επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας. «Εάν διαγραφεί η μετοχή από τον δείκτη MSCI Greece Standard, θα περιμέναμε παθητικές εκροές ύψους 118 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 30 ημερών για την κάλυψη, καταλήγει η MS.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Βank, Eurobank και Jumbo. Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 12 Μαΐου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video