JP Morgan: Βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο η Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα η έξοδος της χώρας στις αγορές, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος. Πώς εκτιμά ότι θα κινηθούν τα spread με τα γερμανικά ομόλογα αναφοράς. Ποιοι είναι οι υπολογισμοί για τη φετινή ανάπτυξη και το έλλειμμα.

JP Morgan: Βγαίνει στις αγορές με 5ετές ή 7ετές ομόλογο η Ελλάδα

Επανέρχεται η JP Morgan για έξοδο της χώρας στις αγορές με αφορμή και την αναβάθμιση ίσως από τον οίκο S&P. Η αμερικανική τράπεζα αναμένει περίπου 12 δισ. ευρώ προσφορά συμβατικών ομολόγων μέσω δημοπρασιών την επόμενη εβδομάδα συν τις όποιες πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων. Οι συμβατικές δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία και πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις για την επόμενη εβδομάδα είναι το 10ετές της Φινλανδίας και μια έκδοση 5 ή 7 ετών για την Ελλάδα.

Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών με τα γερμανικά δεκαετή εκτιμά πως θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε σχέση με την τρέχουσα διαφορά των 201 μονάδων βάσης. Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο φέτος, «βλέπει» το spread στις 170 μ.β. και στις 180 μ.β. τον Δεκέμβριο φέτος και τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Τέλος, οι προβλέψεις της αναφορικά με την εγχώρια οικονομία παραμένουν αμετάβλητες. Η πρόβλεψη για το εγχώριο ΑΕΠ παραμένει στα 184 δισ. ευρώ το 2022 με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197% και η ανεργία στο 15,8%.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video