Χρηματιστήριο: Η τεχνική εικόνα και η αναζήτηση καταλύτη

Ποια είναι τα επίπεδα με σημασία για τον ΓΔ, τον τραπεζικό δείκτη και τον FTSE-25. Ο ρόλος του triple witching στη σημερινή συνεδρίαση στα παράγωγα. Ποιοι αναμένεται να ευνοηθούν από το rebalancing στο κλείσιμο της ημέρας.

Χρηματιστήριο: Η τεχνική εικόνα και η αναζήτηση καταλύτη

Με «μπροστάρηδες» τις μετοχές των ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης επέστρεψε στις 909 μονάδες και το θετικό είναι ότι μπόρεσε να κινηθεί μονίμως σε θετικό έδαφος, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, χωρίς όμως να αναμετρηθεί με την πρώτη αντίσταση των 910 μονάδων.

Η συνεδρίαση αναμένεται να εμφανίσει αυξημένες συναλλαγές και μεταβλητότητα καθώς συμπίπτει η λήξη των μηνιαίων και τριμηνιαίων σειρών παραγώγων (triple witch) αλλά και rebalancing από την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του FTSE Russell.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν, ο τίτλος της Τραπέζης Πειραιώς θα έχει σημαντικές θετικές ροές καθώς εισέρχεται στους δείκτες FTSE All World και FTSE Global Emerging Europe Mid Cap. Για τους τίτλους των Epsilon Net και Entersoft που εισέρχονται στους δείκτες FTSE Total Cap και Micro Cap, οι εισροές θα είναι σαφώς μικρότερες, ενώ εκροές, που δεν μπορούν να υπολογιστούν, αναμένονται στις διαγραφείσες Κρι Κρι, Τράπεζα Αττικής, MIG και Πλαστικά Θράκης.

Πιο τεχνικά, ο δείκτης των τραπεζών, για τον οποίο οι θετικές εκθέσεις των ξένων επενδυτικών οίκων συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, κινήθηκε επίσης με μόνιμο θετικό πρόσημο στο υψηλό ημέρας στις 571 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι θετική για όσο δίνει κλεισίματα σε υψηλότερα επίπεδα από τη ζώνη των 550-555 μονάδων, περιοχή που συγκλίνουν οι απλοί κινητοί μέσοι όροι (ΚΜΟ) των 30, 60 και 90 εβδομάδων. Οι επόμενες αντιστάσεις για τον τραπεζικό δείκτη είναι στις 578 μονάδες, τις 600 μονάδες και τις 635 μονάδες, ενώ κλείσιμο χαμηλότερα των 550 μονάδων θα φέρει στο προσκήνιο τις στηρίξεις των 541 μονάδων και χαμηλότερα των 521 μονάδων.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Για τον Γενικό Δείκτη, τα τεχνικά στοιχεία με σημασία είναι η παραμονή υψηλότερα των 885-895 μονάδων ενώ τελευταίο όριο είναι το επίπεδο των 878 μονάδων. Στις 867 μονάδες εδράζει ο εκθετικός ΚΜΟ των 30 εβδομάδων και αποτελεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τη μεσοπρόθεσμη αλλαγή τάσης στην αγορά. Άκρως θετική ένδειξη θα είναι η παραμονή υψηλότερα των 903 μονάδων, που είναι και η περιοχή του εκθετικού ΚΜΟ 30 ημερών, ενώ οι επόμενες αντιστάσεις τοποθετούνται στις 910 μονάδες, τις 920-930 μονάδες και η ουσιαστική περιοχή με τις 949-950 μονάδες.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Τέλος, για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι επόμενες αντιστάσεις βρίσκονται στις 2.200 μονάδες και έπειτα στις 2.230-2.240 μονάδες, ενώ οι βασικές στηρίξεις είναι στις 2.126 μονάδες, στις 2.100 μονάδες που αποτελεί και το ημερήσιο “stop long” και, τέλος, στις 2.085 μονάδες.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video