Πώς βαθμολογεί η Moody's τα καλυμμένα ομόλογα που μεταφέρονται στην Alpha Bank

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου της Τράπεζας (CRA) της Alpha Bank S.A. βρίσκεται τώρα στο B1 (cr), το οποίο είναι μια θέση υψηλότερα από το αντίστοιχο CRA, που είχε εκχωρηθεί προηγουμένως στην παλιά οντότητα.

Πώς βαθμολογεί η Moody's τα καλυμμένα ομόλογα που μεταφέρονται στην Alpha Bank

Η Moody's δίνει βαθμολογίες στα Καλυμμένα Ομόλογα που μεταφέρονται στην Alpha Bank S.A.

Η δράση του πιστωτικού οίκου ακολουθεί το σχέδιο μετασχηματισμού της Αlpha Βank AE, η οποία μετονομάστηκε σε Alpha Services & Holdings SA.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Moody's Investors Service έλαβε τις ακόλουθες ενέργειες για τις αξιολογήσεις των καλυμμένων ομολόγων που μεταφέρθηκαν στη νέα νομική οντότητα Αlpha Βank S.A. (καταθέσεις Caa1 θετικές προοπτικές προσαρμοσμένη βασική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας caa1; αντισυμβαλλόμενος αξιολόγηση κινδύνου (CR) B1 (cr)) από την Αlpha Βank AE (τώρα μετονομάζεται σε Alpha
Services and Holdings S.A., οι βαθμολογίες αποσύρονται):

- Καλυμμένα ομόλογα που εκδίδονται από την Αlpha Βank A.E. Direct Issuance Global Covered Πρόγραμμα Ομολόγων Ι: αποσύρθηκε για αναδιοργάνωση. Προηγουμένως Ba1.

- Καλυμμένα ομόλογα που εκδίδονται από την Αlpha Βank A.E. Direct Issuance Global Covered Πρόγραμμα Ομολόγων II: αποσύρθηκε για αναδιοργάνωση. Προηγουμένως Baa3.

- Καλυμμένα ομόλογα που αναλαμβάνει η Αlpha Βank S.A. Direct Issuance Global Covered Πρόγραμμα Bond Program I και μεταφέρθηκαν από την πρώην Αlpha Βank A.E. Direct Issuance Global Covered Bond Program I: Baa2, νέα βαθμολογία.

- Καλυμμένα ομόλογα που αναλαμβάνει η Αlpha Βank S.A. Direct Issuance Global Covered Πρόγραμμα Bond Program II και μεταφέρθηκαν από την πρώην Αlpha Βank A.E. Direct Issuance Global Covered Bond Program II: Baa2, νέα βαθμολογία.

Οι σημερινές ενέργειες αξιολόγησης ακολουθούν το σχέδιο μετασχηματισμού της Αlpha Βank AE που ισχύει από τις 16 Απριλίου 2021. Η Αlpha Βank S.A., η νέα νομική οντότητα που έχει αναλάβει τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες και την τραπεζική άδεια στην Ελλάδα (Αlpha Βank AE), θα αναλάβει τα καλυμμένα ομόλογα που είχαν εκδοθεί προηγουμένως από την Αlpha Βank AE. Επιπλέον, οι εξασφαλίσεις και τα δομικά χαρακτηριστικά της νέας υποθήκης Αlpha Βank S.A., τα προγράμματα ομολόγων θα είναι ακριβώς τα ίδια με τα προηγούμενα προγράμματα καλυμμένων με ενυπόθηκα ομόλογα της Αlpha Bank AE.

Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου της Τράπεζας (CRA) της Αlpha Βank S.A. βρίσκεται τώρα στο B1 (cr), το οποίο βρίσκεται σε μια θέση υψηλότερη από το αντίστοιχο CRA που είχε εκχωρηθεί προηγουμένως στην οντότητα παλαιού τύπου. Σαν αποτέλεσμα, τα καλυμμένα ομόλογα που ανέλαβε η Αlpha Βank S.A. μπορεί τώρα να επιτύχουν υψηλότερες βαθμολογίες.

Για το Αlpha Βank S.A. Direct Issuance Global Covered Bond Program I,
Το πλαίσιο του δείκτη έγκαιρης πληρωμής του Moody's ("TPI") περιορίζει την αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων προς Baa2.

Για το Αlpha Βank S.A. Direct Issuance Global Covered Bond Program II
Το τρέχον επίπεδο υπερασφάλισης (OC) υπερβαίνει το ελάχιστο επίπεδο σύμφωνα με τις βαθμολογίες Baa1 αλλά κοιτάζοντας μπροστά, η Moody's δεν εκτιμά, με επαρκή βεβαιότητα, ότι θα διατηρηθεί σε βαθμολογίες καλυμμένων ομολόγων υψηλότερες από Baa2.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video