Euroxx: Τα έξι top picks από το Χρηματιστήριο

Περιθώρια ανόδου έως 65% αναμένει για τις κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό η χρηματιστηριακή. Οι τρεις καταλύτες για το θετικό σενάριο. Ποια τράπεζα προτιμά και γιατί. Τι βλέπει στο μικροσκόπιο για θεμελιώδη, ταμειακές ροές, μερίσματα.

Euroxx: Τα έξι top picks από το Χρηματιστήριο

Τις κορυφαίες της επιλογές από το Χρηματιστήριο της Αθήνας δημοσιεύει σε έκθεσή της η Euroxx.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα του 2020, οι επενδυτές αναζητούν μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, οι ελληνικές μετοχές είναι σε καλή θέση για ανάκαμψη αργότερα εντός του έτους.

Οι βασικοί καταλύτες που θα καθορίσουν την πορεία της οικονομίας και των ελληνικών μετοχών είναι:

- Η ομαλή ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία -κάτι που θα εξαρτηθεί από την έγκαιρη διανομή των εμβολίων. Παρά την υψηλή αβεβαιότητα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη άνω του 3% το 2021 είναι εφικτή, με αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδυτικών δαπανών και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.

- Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τη Euroxx, η βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων είναι το κλειδί για τη διασφάλιση ότι η επίπτωση της πανδημίας θα είναι προσωρινή και ότι οι ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας που αποτελούν κληρονομιά της κρίσης του 2009 θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς.

- Η επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στη μάχη με τα κόκκινα δάνεια. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η νέα γενιά ΝPLs λόγω της πανδημίας. Ο Ηρακλής είναι πολύτιμος σύμμαχος των τραπεζών ενώ πρόσθετες πρωτοβουλίες (όπως η bad bank) θα βοηθήσουν τις τράπεζες να επιταχύνουν την επίλυση του ζητήματος.

Οι κορυφαίες επιλογές

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα, απουσία σημαντικού καταλύτη, ο Γενικός Δείκτης θα κυμανθεί περί τις 800 μονάδες, με κυρίαρχη τη στρατηγική stock picking.

Στο βασικό της σενάριο, εάν δεν μεσολαβήσει μια σημαντική διαταραχή σε σχέση με την πανδημία, οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν ελκυστικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές αποδόσεων. Η Euroxx συνιστά διασπορά χαρτοφυλακίου, καθώς δεν αναμένεται να επουλωθούν στον ίδιο βαθμό οι πληγές σε όλους τους κλάδους και εταιρείες.

Οι κορυφαίες της επιλογές για φέτος περιλαμβάνουν εταιρείες που παρέχουν έκθεση στον υποσχόμενο κλάδο της ενέργειας (Mytilineos, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή), καλύπτοντας σημαντικά θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση, η ανάπτυξη των ΑΠΕ και η αναδιάρθρωση.

Επίσης, και φέτος περιλαμβάνει στις κορυφαίες της επιλογές δύο μεγάλες μετοχές με υψηλή κινητικότητα στο ταμπλό, καλά θεμελιώδη, ισχυρές ταμειακές ροές και διατηρήσιμα μερίσματα (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ).

Οσον αφορά στις τράπεζες, η κορυφαία επιλογή της χρηματιστηριακής για φέτος είναι η Εθνική Τράπεζα λόγω των ισχυρών κεφαλαίων, της καλύτερης ρευστότητας μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και υψηλού δείκτη κάλυψης των κόκκινων δανείων.

Η χρηματιστηριακή δίνει συστάσεις overweight για τα έξι top picks, με την τιμή-στόχο της Εθνικής στα 3,40 ευρώ (περιθώριο ανόδου 65%), της Mytilineos στα 14 ευρώ (περιθώριο ανόδου 16%), του ΟΠΑΠ στα 14,5 ευρώ (περιθώριο ανόδου 43%), του ΟΤΕ στα 16,5 ευρώ (περιθώριο ανόδου 40%), της Τέρνα Ενεργειακή στα 15,8 ευρώ (περιθώριο ανόδου 12%) και της ΔΕΗ στα 13 ευρώ (περιθώριο ανόδου 63%).



Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video