Εκτός δεικτών MSCI, FTSE Russell τρεις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές

Οι δύο πάροχοι δεικτών ανακοίνωσαν τη διαγραφή των China Mobile, China Telecom και China Unicom Hong Kong.

Εκτός δεικτών MSCI, FTSE Russell τρεις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές

Οι πάροχοι παγκόσμιων δεικτών MSCI Inc και FTSE Russell ανακοίνωσαν πως θα αφαιρέσουν τρεις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες από τους δείκτες τους, αντιδρώντας στην επενδυτική απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Και άλλες κινεζικές εταιρείες έχουν ήδη αφαιρεθεί από παγκόσμιους δείκτες λόγω της απαγόρευσης της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί οι παθητικοί επενδυτές, όπως τα funds που παρακολουθούν δείκτες, να πουλήσουν τις μετοχές.

Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, η FTSE Russell αναφέρει πως θα διαγράψει τις China Mobile, China Telecom και China Unicom Hong Kong από το FTSE Global Equity Index Series, το FTSE Global China A Inclusion Indexes και τους σχετιζόμενους δείκτες. Η MSCI γνωστοποίησε πως θα τις αφαιρέσει στις 8 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στους Αμερικανούς να επενδύουν από τον Νοέμβριο του 2021 σε κινεζικές εταιρείες που οι ΗΠΑ κρίνουν ότι έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.

Η FTSE είχε ήδη αφαιρέσει 11 άλλες εταιρείες από τους δείκτες της και η MSCI εννέα.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video