Βρετανία: Θα επιτραπούν οι συναλλαγές swap σε ευρωπαϊκές πλατφόρμες

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αποφευχθούν διαταραχές στις αγορές. Το μέτρο θα επανεξεταστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021.

Βρετανία: Θα επιτραπούν οι συναλλαγές swap σε ευρωπαϊκές πλατφόρμες

Η βρετανική αρχή που είναι αρμόδια για τις αγορές δήλωσε σήμερα πως θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσουν πλατφόρμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για συναλλαγές swaps έως και για τρεις μήνες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί πιθανή διαταραχή των αγορών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μετά την πλήρη απόσυρση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 23:00 GMT σήμερα, οι συμμετέχοντες στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ κινδύνευαν να έρθουν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές swaps μεταξύ τους.

H Financial Conduct Authority δήλωσε πως θα επιτρέψει προσωρινά σε βρετανικές χρηματοοικονομικές εταιρείες να χρησιμοποιούν πλατφόρμες στο μπλοκ αν δεν έχουν ήδη άλλο διακανονισμό προκειμένου να εκτελούνται συναλλαγές αλλού, όπως στις ΗΠΑ.

«Θα εξετάσουμε μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 αν η αγορά ή οι ρυθμιστικές εξελίξεις δικαιολογούν αναθεώρηση της προσέγγισής μας», τονίζει στην ανακοίνωση της η FCA.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video