Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Κέρδη 1% για το αργό. Στο 0,92% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή άνοδο σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,34% στις 30.191 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% χαμηλότερα στις 12.745 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,39% στις 3.707 μονάδες.

Την Πέμπτη έκλεισαν και οι τρεις δείκτες σε επίπεδα-ρεκόρ, εν μέσω αισιοδοξίας για τα εμβόλια του κορωνοϊού και τις προσδοκίες ότι το Κογκρέσο θα καταλήξει σε συμφωνία για επιπρόσθετο πακέτο τόνωσης.

Οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων στο Κογκρέσο ανέφεραν ότι είναι κοντά σε συμφωνία για πακέτο οικονομικής στήριξης 900 δισ. δολαρίων. Ο αρχηγός της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ δήλωσε την Πέμπτη πως μια δικομματική συμφωνία φαίνεται να είναι εφικτή.

Η αρχηγός της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανέφερε επίσης ότι οι Δημοκρατικοί πλησιάζουν προς μια συναίνεση. «Σημειώσαμε πρόδο αυτό το πρωί και περιμένουμε να ακούσουμε αντιδράσεις» ανέφερε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, μεγάλος όγκος συναλλαγών αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της ιστορικής εισαγωγής της Tesla στον S&P 500, που θα πραγματοποιηθεί κατά το κλείσιμο. Με κεφαλαιοποίηση στα 600 δισ. δολάρια η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα εισαχθεί ως η έβδομη μεγαλύτερη μετοχή στον δείκτη.

H μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 2%, στο επίπεδο-ρεκόρ των 667 δολαρίων.

Η είσοδος της Tesla συμπίπτει και με το λεγόμενο quadruple witching, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε τρίμηνο, όταν λήγουν τα options και τα futures δεικτών και μετοχών. Οπότε πολλοί αναμένουν η σημερινή ημέρα να είναι από τις πλέον «ενεργές» της χρονιάς όσον αφορά τις συναλλαγές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 48,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,15% στα 1.888 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 0,92%.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video