Εκτός παγκόσμιων δεικτών MSCI επτά κινεζικές εταιρείες

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με πελάτες, μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θεωρεί ότι στηρίζονται από τον κινεζικό στρατό.

Εκτός παγκόσμιων δεικτών MSCI επτά κινεζικές εταιρείες

Η MSCI Inc θα αφαιρέσει επτά κινεζικές εταιρείες από ορισμένους παγκόσμιους δείκτες της, όπως γνωστοποιήθηκε χθες Τρίτη, προκειμένου να συμμορφωθεί στους περιορισμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ για την κατοχή τίτλων των εταιρειών αυτών.

Αντίστοιχες κινήσεις έχουν κάνει και οι S&P Dow Jones Indices και FTSE Russell. Η κίνηση αυτή σημαίνει πως τα funds που παρακολουθούν τους δείκτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε αποεπενδύσεις, προκαλώντας νέες διαταραχές στις αγορές, λόγω της αυξανόμενα σκληρής στάσης που τηρεί η απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ έναντι της Κίνας, αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες που θα αφαιρεθούν από τους δείκτες της MSCI είναι οι SMIC, China Communications Construction, Hangzhou Hikvision, China Railway Construction, China Sρacesat, CRRC Corp και Dawning Information Industry Co, αν και η MSCI είπε πως θα λανσάρει νέους παράλληλους δείκτες που θα διατηρούν τους τίτλους.

Η MSCI δήλωσε πως αποφάσισε να αφαιρέσει τις εταιρείες κατόπιν διαβουλεύσεων με πελάτες, μετά την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ στους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές που το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θεωρεί ότι στηρίζονται από τον κινεζικό στρατό.

Η αφαίρεση των εταιρειών θα ισχύσει από το κλείσιμο της 5ης Ιανουαρίου.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video