Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από Alpha Finance

Ανεβάζει τον πήχη για τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας η χρηματιστηριακή ενώ διατηρεί σύσταση «buy». Πώς θα επηρεαστεί η φετινή χρήση από την πανδημία, ποιες αναμένεται να εμφανίσουν αρνητικά κέρδη ανά μετοχή.

Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από Alpha Finance

Σε νέες αυξημένες τιμές-στόχους προχώρησε η Alpha Finance για τις τρεις συστημικές εγχώριες τράπεζες που δίνει στόχους.

Πιο συγκεκριμένα, με συστάσεις αγοράς συνεχίζει για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα, με αυξημένες τιμές-στόχους στα 0,77 ευρώ από 0,65 ευρώ πριν για την πρώτη και 2,70 ευρώ από 2,24 ευρώ πριν για την έτερη.

Αντίθετα, αν και διατηρεί τη σύσταση διακράτησης (hold) για την Τράπεζα Πειραιώς, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την τράπεζα από το 1,95 ευρώ σε 1,60 ευρώ.

Ταυτόχρονα αλλάζει σημαντικά τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία φέτος. Για τη Eurobank Holdings εκτιμάει ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) θα είναι αρνητικά στο 0,29 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,01 ευρώ θετική εκτίμηση προγενέστερα.

Για την Eθνική Tράπεζα, αντίθετα, η Alpha Finance αντιστρέφει τις προβλέψεις και από αρνητικά EPS της τάξεως του 0,26 ευρώ ανά μετοχή προβλέπει πλέον θετικά EPS της τάξεως του 0,27 ευρώ.

Αντίθετα, για την Τράπεζα Πειραιώς, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η φετινή χρήση θα είναι αρνητική με νέα εκτίμηση για αρνητικά EPS της τάξεως του 0,48 ευρώ ανά μετοχή από 0,00 ευρώ ανά μετοχή, προγενέστερα.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video