BofA: Επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές

Τι δείχνει η έρευνα Global Fund Manager, στην οποία συμμετέχουν 217 asset managers, με $576 δισ. ενεργητικό υπό διαχείριση. Τα καλά νέα για τις αναδυόμενες αγορές που επηρεάζουν θετικά και τις εγχώριες μετοχές. Η επιστροφή σε τράπεζες και small caps.

BofA: Επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές

Τα βασικά σημεία της μηνιαίας έρευνας της Global Fund Manager από την Bank of America Securities είναι:

• Η πιο bullish έρευνα του 2020 για τους fund managers (FMS): τα μετρητά είναι στο 4% (σήμα πώλησης των μετρητών), αφού οι διαχειριστές «αγοράζουν το άνοιγμα των οικονομιών» καθώς ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα προκαλέσει άνοιγμα των αγορών.

• Η επίδραση του εμβολίου αναμένεται στο 2ο τρίμηνο του 2021. Οι risk-on συνθήκες συνεχίζουν να αυξάνονται, μεγάλη εναλλαγή θέσεων σε αξία, αναδυόμενες αγορές (EM), καταναλωτικά αγαθά, εμπορεύματα και τράπεζες.

Οι contrarians «πουλάνε το εμβόλιο». Οι διαχειριστές με αντίθετες συναλλαγές είναι με υψηλές θέσεις μετρητών και θέσεις πώλησης σε μετοχές, long σε δολάριο, short EM, long μετοχές ενέργειας/διαρκών αγαθών και short tech/βιομηχανικά αγαθά.

Τα πιο συγκεντρωμένα trades των θεσμικών επενδυτών είναι: # 1 long στις μετοχές της τεχνολογίας (52%), # 2 θέσεις πώλησης στο δολάριο ΗΠΑ (17%), # 3 θέσεις αγοράς στο bitcoin (15%).

Αν οι αναδυόμενες αγορές αποτελέσουν τελικά το trade του 2021, τότε οι εγχώριες μετοχές μπορεί να είναι από τις πλέον κερδισμένες τη νέα χρονιά, αφού η εγχώρια οικονομία είναι και τραπεζοκεντρική αλλά και, λόγω του τουρισμού, θα ευνοηθεί από το εμβόλιο και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα τοπ σημεία της BofA του μηνός Δεκεμβρίου από την Global FMS

Δεκέμβριος FMS: Το επενδυτικό κλίμα είναι αισιόδοξο καθώς το εμβόλιο ελπίζει να προκαλέσει ισχυρό trade «buy the reopening». Οι bulls προσθέτουν έκθεση σε καταναλωτές, εμπορεύματα, Emerging Markets (60% λένε ότι οι EM θα έχουν την καλύτερη απόδοση το 2021). Επενδυτικές στρατηγικές "barbell", ενώ τα επίπεδα των μετρητών πέφτουν στο 4%, προκαλώντας ένα "σήμα πώλησης" του κανόνα μετρητών FMS. Ο δείκτης της BofA Bull & Bear στο 6,7.

Σχετικά με το εμβόλιο: Πότε το εμβόλιο Covid-19 θα αρχίσει να επηρεάζει θετικά την οικονομία; Το 42% των επενδυτών απάντησε στο Q2'21, το 28% είπε το Q1'21, το 19% είπε το Q3'21.

Σχετικά με μετρητά και κίνδυνο: Οι asset allocators υποβαθμίζουν τα μετρητά για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2013. Το επίπεδο μετρητών κάτω στο 4% ενεργοποιεί το "σήμα πώλησης" του κανόνα μετρητών FMS. Η Covid-19 ως νούμερο ένα κίνδυνος από το 41% σε 30%, αλλά οι φόβοι για τον πληθωρισμό (24%) και τη δημοσιονομική πολιτική (18%) αυξάνονται.

Όσον αφορά τα μάκρο: Το καθαρό 89% των ερωτηθέντων αναμένει μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2021, σε επίπεδα-ρεκόρ το 87% αναμένει υψηλότερες μακροπρόθεσμες αποδόσεις. Στην ερώτηση «Τι να κάνουν οι εταιρείες τα μετρητά τους;», οι απαντήσεις μοιράζονται ανάμεσα στη βελτίωση του ισολογισμού (44%) και την αύξηση των επενδύσεων (42%) καθώς τελειώνει ο φόβος της ύφεσης. Το μάκρο περιβάλλον περιγράφεται bullish. Η κατανομή υπέρ των μετοχών και των εμπορευμάτων είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2011.

Σχετικά με μετοχές: Υψηλότερη κατανομή στις αναδυόμενες αγορές (EM) από τον Νοέμβριο του 2010, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι με μεγαλύτερη στάθμιση σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Άλμα στην κατανομή υπέρ των καταναλωτικών κλάδων στην οικονομία, βιομηχανικά (υψηλό από το 2014 τον Απρίλιο), τράπεζες (πρώτη overweight θέση από φέτος τον Ιανουάριο). Η τεχνολογία παραμένει, αλλά το rotation έχει ξεκινήσει με το ρεκόρ του 31% των επενδυτών να είναι overweight σε μικρές μετοχές έναντι των μεγάλων εταιρειών.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video