Axia Ventures: Σύμβουλος στην αναδιάρθρωση χρέους €161εκ. της Alumil

Η ΑΧΙΑ εξέτασε το επενδυτικό πλάνο της Alumil και λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές και χρηματοοικονομικές της ανάγκες, ανέπτυξε ένα συνολικό πλάνο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης το οποίο πρότεινε στους δανειστές της

Axia Ventures: Σύμβουλος στην αναδιάρθρωση χρέους €161εκ. της Alumil

Η Αλουμύλ Α.Ε. ανακοίνωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 την υπογραφή της σύμβασης αναδιάρθρωσης χρέους της με αναδρομική ισχύ από 12/11/2020. Η AXIA Ventures Ltd ενήργησε ως Financial Advisor της Alumil, μιας κορυφαίας εταιρείας στα συστήματα αλουμινίου, εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών και του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου στην Κεντρική Δυτική Ευρώπη βάσει της δυνατότητας παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων αλουμινίου.

Η ΑΧΙΑ εξέτασε το επενδυτικό πλάνο της Alumil και λαμβάνοντας υπόψη τις λειτουργικές και χρηματοοικονομικές της ανάγκες, ανέπτυξε ένα συνολικό πλάνο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης το οποίο πρότεινε στους δανειστές της. Το Φεβρουάριο του 2020, η Εταιρεία προέβη σε συμφωνία ενδεικτικών όρων με τους δανειστές της η οποία οδήγησε στην αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού της και την υπογραφή της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.

Οι όροι της συμφωνίας θα συμβάλουν στη μακρόχρονη σταθερότητα της Εταιρείας δεδομένου ότι μεταξύ άλλων επετεύχθη η παράταση της λήξης των δανείων της μέχρι τις 31/12/2030, η μείωση του κόστους δανεισμού της κι η εξασφάλιση νέων πιστωτικών γραμμών. Ως αποτέλεσμα, η Alumil ενδυνάμωσε τη χρηματοοικονομική της θέση αυξάνοντας τη ρευστότητά και μειώνοντας τα έξοδα της, θέτοντας τα θεμέλια για την αναπτυξιακή της πορεία.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Άλλη μία πολύπλοκη συμφωνία που η ομάδας της ΑΧΙΑ φέρει εις πέρας. Αυτή η αναδιάρθρωση είναι κοινώς επικερδής, τόσο για τις τράπεζες που αποκατέστησαν ένα σημαντικό άνοιγμα, αλλά και για την Alumil ως προς το θετικό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει στον όμιλο και τη δυνατότητα ανάπτυξης που ξεκλειδώνει. Η Alumil είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς εταιρείες με ελληνική βάση και ιδιοκτησία μπορούν να έχουν παγκόσμια εμβέλεια και αντίκτυπο. Είμαστε περήφανοι να συνδεόμαστε με μια εταιρεία και διοικητική ομάδα τέτοιου βεληνεκούς».

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video