Χρηματιστήριο: Rebalancing και Roadshow φτιάχνουν την τάση

Αστάθμητοι παράγοντες επηρεάζουν τη σημερινή συνεδρίαση καθώς εκτός από το triple witching στο τέλος θα γίνει και το rebalancing από τις αλλαγές στους δείκτες FTSE/Russell και Stoxx. Ποιες ελληνικές μετοχές επηρεάζονται.

Χρηματιστήριο: Rebalancing και Roadshow φτιάχνουν την τάση

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση αφού οι προγραμματισμένες αλλαγές στους δείκτες FTSE/Russell και Stoxx θα αυξήσουν το ενδιαφέρον, τη συναλλακτική δραστηριότητα αλλά και τη μεταβλητότητα της αγοράς.

Με το 15ο Ετήσιο Roadshow να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα ραντεβού των εισηγμένων εταιρειών με διαχειριστές και αναλυτές θα δώσουν νέες πληροφορίες και νέες εκτιμήσεις, σε μια χρονιά που η ορατότητα παραμένει χαμηλή αλλά και οι προβλέψεις περιέχουν υψηλότερο συντελεστή αβεβαιότητας από προγενέστερες χρονιές.

Η κίνηση πάντως του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 660 μονάδων «σοβαρεύει» την κατάσταση στην αγορά, ειδικά αν και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινηθεί υψηλότερα των 1.619 μονάδων. Το πιθανότερο σενάριο παραμένει αυτό της πλάγιας και ανοδικής κίνησης, με σχετική επιλογή σε επιμέρους τίτλους με ικανοποιητικά αποτελέσματα και άμυνες στην πανδημία.

Πιο τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης πήρε απόσταση ασφαλείας από τις 636 μονάδες και οι τεχνικές προϋποθέσεις για την αναμέτρηση με τη ζώνη 652-662 μονάδων είναι σε ισχύ. Η έγκυρη υπέρβαση των 652-662 μονάδων ανοίγει τον δρόμο προς τις 680-685 μονάδες.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Οι στηρίξεις τοποθετούνται στις 619, 600, 593, 582 και 539 μονάδες για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Το ενδιαφέρον στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας θα είναι στις αναπροσαρμογές στους δείκτες Stoxx. Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στη συνεδρίαση με ισχύ τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020. To τακτικό rebalancing των δεικτών Stoxx μάλλον είναι πιθανόν να έχει αρνητικό πρόσημο για την αγορά, αν οι προσθήκες ΟΤΕ και Terna Energy δεν είναι σε θέση να ισορροπήσουν τα flows.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα θα λάβουν χώρα και οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE/Russell. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης προστίθεται η ΕΥΔΑΠ, ενώ στον δείκτη Micro Cap μπαίνουν οι μετοχές των Ευρωπαϊκή Πίστη, Autohellas, ΑΒΑΞ και BriQ Properties. Αντίθετα, από τον δείκτη Micro Cap αφαιρούνται οι μετοχές των Τράπεζα της Ελλάδος, Quest και Intralot.

Οι θετικές αλλαγές αφορούν την προσθήκη του ΟΤΕ στον δείκτη STOXX Emerging Markets Diversification Select 100 και της Τέρνα Ενεργειακής στον δείκτη STOXX Emerging Markets Total Market Mid.

Οι βασικές διαγραφές αφορούν τον τίτλο του ΟΠΑΠ από τους δείκτες STOXX Global 3000, την Εθνική Τράπεζα και τη Motor Oil από τον δείκτη STOXX Emerging Markets 800 LO και τα Ελληνικά Πετρέλαια από τον δείκτη STOXX True Exposure Emerging Markets.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Πιο αναλυτικά οι αλλαγές στους δείκτες Stoxx είναι:

OTE, Προσθήκη, δείκτης STOXX Emerging Markets Diversification Select 100 EUR & USD.

TERNA ENERGY, Προσθήκη, δείκτης STOXX True Exposure Emerging Markets, STOXX Eastern Europe Total Market Mid.

ΟΠΑΠ, διαγραφή, δείκτης STOXX Global 3000, STOXX Global 3000 Travel & Leisure, STOXX Global 3000 Industry Consumer Discretionary.

Εθνική Τράπεζα, Διαγραφή, δείκτης STOXX Emerging Markets 800 LO.

Ελληνικά Πετρέλαια, Διαγραφή, δείκτης STOXX True Exposure Emerging Markets.

MOTOR OIL (HELLAS) Διαγραφή, δείκτης STOXX Emerging Markets 800 LO.

AEGEAN AIRLINES Διαγραφή από τον δείκτη STOXX Eastern Europe Mid και προσθήκη στον δείκτη STOXX Eastern Europe Small 100.

Πλαστικά Κρήτης, Προσθήκη στον δείκτη STOXX Eastern Europe 300 Industrial Goods & Services και διαγραφή από το δείκτη STOXX Eastern Europe 300 Chemicals.

AUTOHELLAS, Διαγραφή από τον δείκτη STOXX Eastern Europe 300 Travel & Leisure.

ΙΑΣΩ, Διαγραφή, δείκτες STOXX All Europe Total Market, STOXX Greece Total Market, STOXX Emerging Markets Total Market, STOXX Global Total Market.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video