Λαζαράκου: Η χώρα παίρνει μέτρα για αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών

Οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι σημαντικές τόνισε η επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η σημασία του νέου πλαισίου για τα Δ.Σ. και τον ρόλο του εσωτερικού ελεγκτή.

Λαζαράκου: Η χώρα παίρνει μέτρα για αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών

H πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Λαζαράκου, στα πλαίσια του 15ου Ετήσιου Roadshow των Ελληνικών Εταιρειών, τόνισε ότι το 2020 είναι η χρονιά Covid-19 και ακόμα και οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Οι αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι σημαντικές και οι χώρες της Ευρώπης συγκλίνουν στις πολιτικές τους. Ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνησης είναι πολύ σημαντικός γιατί βοηθάει τη λειτουργία των εταιρειών και αναβαθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των εισηγμένων εταιρειών, δήλωσε.

Οι προσθήκες αύξησαν όχι μόνο το ρόλο και τα χαρακτηριστικά των ανεξάρτητων μελών αλλά προχώρησαν και στην αναβάθμιση του μίγματος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών λαμβάνοντας τους όρους συμμετοχής των γυναικών (sex equality) σε αυτά. Η ενδυνάμωση του θεσμού του εσωτερικού ελεγκτή με αναβάθμιση και ενίσχυση των απαιτούμενων προσόντων, σε συνδυασμό με τη διάρθρωση των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών με υποχρέωση υιοθέτησης πολιτικής καταλληλότητας για τα μέλη του ΔΣ.

Η προστασία των επενδυτών είναι στο κέντρο των εργασιών της Επιτροπής. Η χώρα παίρνει τα μέτρα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη αγορά και την οικονομία, συνέχισε. Η κ. Λαζαράκου τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και τις λοιπές διατάξεις της κεφαλαιαγοράς που εισηγήθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είχε στη Βουλή τη συναίνεση των τεσσάρων από τα πέντε κόμματα της Βουλής.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video