ΔΕΗ: Εκ νέου κάλυψη από Euroxx με τιμή-στόχο 5,5 ευρώ/μετοχή

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ ως ένα από τα ελάχιστα πραγματικά stories αναδιάρθρωσης που έχουν απομείνει στο ΧΑ.

ΔΕΗ: Εκ νέου κάλυψη από Euroxx με τιμή-στόχο 5,5 ευρώ/μετοχή

Με τιμή-στόχο 5,50 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “overweight” ξαναξεκινά την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ η Euroxx Securities.

Κάνει λόγο για “εν εξελίξει turnaround story», σημειώνοντας πως οι «ανώμαλοι δρόμοι» φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί. Η ΔΕΗ έχει αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις κατά το παρελθόν, που αποδυνάμωσαν την πιστωτική της ποιότητα και ήγειραν ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων και της θέσης της στην αγορά. Ωστόσο, θεωρεί πως με τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν στα τέλη του περασμένου έτους από τη νέα κυβέρνηση και από τη νέα διοίκηση, οι ανησυχίες αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Η Euroxx θεωρεί πως μετά τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ότι αφορά την υιοθέτηση ενός πιο «πράσινου» μοντέλου, η ΔΕΗ θα εξελιχθεί σε έναν μικρότερο αλλά ισχυρότερο και πιο διαφοροποιημένο «παίκτη» στον τομέα του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ισότιμο προς της σύγχρονες ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας και τις βιομηχανικές εταιρείες.

Η Euroxx εκτιμά πως για το σύνολο του τρέχοντος έτους τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 838 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουν την ανοδική τους τάση, παρά τη συνεχιζόμενη διάβρωση του μεριδίου αγοράς της, που κατά τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής σταδιακά θα μειωθεί κοντά στο 50% μέχρι το 2024, από 75,8% που ήταν στη χρήση του 2019.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ ως ένα από τα ελάχιστα πραγματικά stories αναδιάρθρωσης που έχουν απομείνει στο ΧΑ, υπό την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί επιτυχώς το επιθετικό αλλά υποσχόμενο επιχειρησιακό σχέδιο της νέας διοίκησης.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video