Eurobank Equities: Αναβαθμίζει σε buy Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα

Περιθώριο ανόδου άνω του 30% για τις μετοχές των δύο τραπεζών βλέπει η χρηματιστηριακή. Πώς είδε τα αποτελέσματα τριμήνου, τι χαρακτηρίζει ως game changer για την Ελλάδα.

Eurobank Equities: Αναβαθμίζει σε buy Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα

Θετική η Eurobank Equities για τις εγχώριες τράπεζες, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα, αναβαθμίζει τη σύστασή τους σε αγορά (buy) από διακράτηση προγενέστερα (hold).

Οι τιμές-στόχοι διαμορφώνονται σε 0,86 ευρώ για την Αlpha Βank με περιθώριο ανόδου 39% και 1,85 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, με περιθώριο ανόδου 36%. Για την Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί τη σύσταση της διακράτησης, με τιμή-στόχο το 1,52 ευρώ και περιθώριο ανόδου 5%.

Το management των τραπεζών και το guidance που δόθηκε ήταν γενικά αισιόδοξο σε ορισμένες πτυχές, αλλά σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής, το οποίο περιλαμβάνει περιορισμένη κερδοφορία και αυξημένες προβλέψεις. Το σημείο με ενδιαφέρον είναι οι προγραμματιζόμενες μεγάλης κλίμακας τιτλοποιήσεις NPEs (που είχαν ανακοινωθεί πριν από την πανδημία) κατά τη διάρκεια του έτους, χωρίς ουσιαστικές αλλοιώσεις από τις αρχικές προσδοκίες.

Η Eurobank Equities δεν προχωράει σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της, ενώ ο κίνδυνος που περιέχεται είναι στο θετικό σκέλος, δεδομένης της πρόσφατης πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ταμείο ανάκτησης των 750 δισ. ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζει πιθανό game changer για την Ελλάδα, καθώς και κάποια ενθαρρυντικά σημάδια σχετικά με τις τουριστικές τάσεις (έναντι προηγούμενων προσδοκιών), τα οποία θα πρέπει να μετριάσουν μακροοικονομικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, το προφίλ κινδύνου/απόδοσης παραμένει ελκυστικό, κατά την άποψή τους, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα χαμηλή αποτίμηση (0,2 P/TBV) και το βασικό σενάριό τους (χωρίς σημαντική κερδοφορία σε διάρκεια 2-3 ετών, αλλά άνετο ρυθμιστικό κεφάλαιο). Δεδομένης της πρόσφατης χαμηλής απόδοσης έναντι των τραπεζών της Ευρωζώνης και των αναδυόμενων αγορών και για λόγους αποτίμησης δεδομένης της πρόσφατης χαμηλής απόδοσής της αναβαθμίζουν σε αγορά την Αlpha Βank και την Εθνική Τράπεζα.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video