Αίρουν την απαγόρευση short selling 6 ευρωπαϊκές χώρες

Η ESMA ανακοίνωσε πως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις απαγορεύσεις για το short-selling, που λήγουν απόψε στις 21:59 GMT. Η Ιταλία επίσης αποφάσισε να άρει νωρίτερα την απαγόρευση, η οποία θα έληγε κανονικά στις 18 Ιουνίου.

Αίρουν την απαγόρευση short selling 6 ευρωπαϊκές χώρες

Έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούν σε άρση της απαγόρευσης του short selling μετοχών, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της ακραίας μεταβλητότητας που σημειώθηκε τον Μάρτιο λόγω των lockdowns στα οποία προχώρησαν οι χώρες για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Reuter, η ESMA ανακοίνωσε πως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις απαγορεύσεις για το short-selling, που λήγουν απόψε στις 21:59 GMT (00:59 της Τρίτης ώρα Ελλάδας).  Η Ιταλία επίσης αποφάσισε να άρει νωρίτερα την απαγόρευση, η οποία θα έληγε κανονικά στις 18 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως Γερμανία και Βρετανία αρνήθηκαν να επιβάλλουν αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η γαλλική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανέφερε πως από τότε που επιβλήθηκε η απαγόρευση, έχει παρατηρήσει μια προοδευτική ομαλοποίηση στο trading.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video