Motor Oil: Αναβαθμίζει σε neutral η Goldman Sachs

Ο οίκος εκτιμά οτι η εισηγμένη θα είναι μεταξύ των κερδισμένων από τη διεύρυνση στη διαφοροποίηση της τιμής μεταξύ του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, και άλλων τύπων light crude.

Motor Oil: Αναβαθμίζει σε neutral η Goldman Sachs

Σε neutral από sell αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Motor Oil η Goldman Sachs ενώ μειώνει την τιμή-στόχο στα 14 από 19 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 26% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η μείωση της ζήτησης για πετρέλαιο σε συνδυασμό με το τέλος στη μείωση παραγωγής από Ρωσία και ΟΠΕΚ έχουν οδηγήσει σε σημαντική διεύρυνση της διαφοροποίησης στην τιμή του πετρελαίου από Μέση Ανατολή και Ρωσία σε σχέση με το Brent. 

Αυτό θα στηρίξει τα περιθώρια κερδοφορίας για όλες τις εταιρίες διύλισης της κεντρικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ως εκ τούτου, εξειδικευμένα διυλιστήρια της Μεσογείου όπως η Τupras και η Μotor Oil αναμένεται να επωφεληθούν περισσότρο, καθώς μπορούν να διαχειριστούν το «βαρύτερο» πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής, που είναι πολύ φθηνότερο από άλλους τύπους light crude.  

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video