JP Morgan: Καμία αναβολή στo project Cairo από τη Eurobank

Στο ερώτημα του οίκου αν το σημερινό περιβάλλον θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της διαδικασίας πώλησης των δανείων, η διοίκηση της τράπεζας επιβεβαίωσε ότι η Eurobank δεν προβλέπει τέτοιο κίνδυνο, ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου μετασχηματισμού πλησιάζει.

JP Morgan: Καμία αναβολή στo project Cairo από τη Eurobank

Η JP Morgan πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank και πιο συγκεκριμένα με τους κ. κ. Καραβία και Κοκολογιάννη, CEO και CFO της Eurobank, αντίστοιχα, για τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την πώληση του project Cairo και της FPS, στο ερώτημα αν το σημερινό περιβάλλον θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή της διαδικασίας, η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι η Eurobank δεν προβλέπει τέτοιο κίνδυνο, ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου μετασχηματισμού πλησιάζει.

H σύσταση για τη μετοχή παραμένει ουδέτερη και η τιμή στόχος από τις 11 Φεβρουαρίου στο 1 ευρώ.

H JP Morgan διαπίστωσε ότι ο τόνος της διοίκησης της Eurobank ήταν προσεκτικός, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από τον ιό, ωστόσο το μήνυμα ήταν σαφές, καθώς λαμβάνονται διάφορα μέτρα για να μειωθούν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η Eurobank έχει προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες σε όρους εξυγίανσης του ισολογισμού της από τα NPEs και την τράπεζα να είναι σε ευνοϊκή θέση στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον.

Η διοίκηση της Eurobank τόνισε τη σημασία του τουριστικού τομέα, ο οποίος συμβάλει στο 10% του ΑΕΠ της χώρας και πιθανότατα θα βρεθεί υπό υψηλή πίεση. Η διοίκηση σημείωσε ότι η συνολική έκθεσή της Eurobank στον τομέα ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 80% είναι σε μεγάλα ξενοδοχεία. Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων θα υποστεί κάποια πίεση, αλλά κάποια μέτρα από την κυβέρνηση θα παράσχουν κάποια υποστήριξη.

Επιπλέον, τα μέτρα που η κυβέρνηση και ο τραπεζικός τομέας έχουν ανακοινώσει αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική στήριξη σε πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Είναι σημαντικό ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στοχεύουν στη διατήρηση της κουλτούρας των θεωρείται χαμηλός.

Η διοίκηση επισημαίνει επίσης ότι οι διακοπές πληρωμής δεν θα έχουν ορατό αντίκτυπο στο NII καθώς οι πληρωμές τόκων θα συνεχίσουν κανονικά. 

Τέλος, η διοίκηση της Eurobank επισήμανε ότι δεδομένης της κατάστασης γύρω από τον κορωνοϊό θα παρέχει ενημέρωση για τους επιχειρησιακούς στόχους μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η ορατότητα.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video